Oldal kiválasztása

NBA 2K15 – Játékteszt

NBA 2K15 – Játékteszt
8 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Újabb év, tehát törvényszerűen érkeznie kell a 2K Sports NBA-játéka legújabb kiadásának. Vajon csak a szám nőtt meg eggyel a csomagoláson, vagy belül is tartogat újdonságokat?

A 2K Games nem egy ismeretlen csapat, elég sok játékhoz volt közük, gondolok itt a Civilization-sorozatra, a Borderlands-ekre vagy az XCOM: Enemy Unknownra. Kis túlzással ki merem jelenteni, hogy amibe belevágnak az arannyá változik a kezükben. Az évente jelentkező NBA-sorozatuk legújabb darabjával sincs ez másként.

Be kell valljam, először eléggé féltem tőle, mivel elég régen játszottam ehhez hasonló sportjátékkal (NBA Live 08), azonban kíváncsi is voltam, hogy a 2K Games, azon belül is a 2K Sports mit tud kihozni a széria legújabb darabjából, és amikor először kipróbáltam, hatalmas kő esett le a szívemről, mert a játék, ha nem is tökéletes, de közel van ahhoz.

Igazából az előző részekhez képest nem sok újítás került bele, inkább az eddig jól működő játékmódokon csiszoltak a fejlesztők. A grafika még élethűbb lett, kapunk egy új sztorit a MyCareer módban, a MyTeam módban összeállíthatjuk saját csapatunkat, vagy rögtön belevághatunk a játékba a már jól megszokott Quick Match segítségével is, ha éppen ahhoz van kedvünk. 

A játék irányítása itt is van olyan összetett, mint az elődöknél, viszont ez nem zavaró, könnyedén meg lehet tanulni, nem kapunk külön tutorialt, a fejlesztők nem rágnak mindent a szánkba. Ha fogékonyak vagyunk az ilyesmire, egy 2KU névre keresztelt „mód” rövid videók formájában elmagyarázza nekünk az alapdolgokat, de természetesen ez nem kötelező, tehát a veterán kosarasok sem fogják a hajukat tépni emiatt.

Mindent összevetve a 2K Sports-nak ismét sikerült egy remek játékot alkotnia, amely nagy megkönnyebbülésemre egy cseppet sem monoton, a játék minden percét élveztem, és kíváncsian várom a folytatást, azaz az NBA 2K16-ot.

Értékelés: 9/10

Translate »