Oldal kiválasztása

Thief – Előzetes

Thief – Előzetes
8 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Négy évvel ezelőtt egyszer már bemutatkozott a Thief-sorozat új darabja, az azóta eltelt évek során azonban nem csak a játék címe, de koncepciója is alaposan megváltozott. Előzetesünkben összegyűjtöttük a reboot-epizód eddig ismert információit.

Múlt héten a Game Informer aktuális számában lepleződött le a Thief legújabb, 2009 óta készülő része. Az új epizód egy reboot rész lesz, ami lehetővé teszi, hogy megismerjük a mestertolvaj Garrett sötét múltját. Ez utóbbira az arcán lévő sebhelyek hívják fel a figyelmünket, mintegy jelezve, főhősünk hosszú utat járt be, mielőtt ismét visszatért volna szülővárosába, a gótikus Londonról mintázott, egyszerűen csak A Városnak elnevezett középkori metropoliszba. Ami fogad minket, az szegénység, a várost ellepő pestisjárvány, valamint a lakosságot elnyomásban tartó Báró. Garrett azonban az antihős tökéletes megtestesítője, s ahelyett, hogy hősies tetteken törné a fejét vagy igyekezne megszabadítani a várost a gondoktól, lehetőséget lát a kialakult káoszban, s csakis saját meggazdagodását tartja elsődleges feladatának.

Ebben több minden is a segítségünkre lesz. Egyrészt minden egyes szobát vagy helyszínt alternatív útvonalak teljes hálózatán keresztül közelíthetünk meg és hagyhatunk el, továbbá különböző segédeszközökkel elterelhetjük az őrök figyelmét, de ha ez sem elegendő, akkor egy most bevezetett, fejleszthető képességet, a Fókuszt is bevethetjük. A Fókusz nem csak arra lesz jó, hogy megvilágítsa a számunkra fontos, megmászható csöveket, használható tárgyakat, útvonalakat vagy a szobák elsötétítéséhez szükséges gyertyákat, hanem arra is használhatjuk, hogy felfedje az ujjlenyomatokat, ezzel tippet adva, melyik páncélszekrényt vagy fiókot érdemes kinyitnunk. Segítségével lelassíthatjuk egy időre az időt, ami lehetővé teszi számunkra, hogy kiszemelt áldozatunkat észrevétlenül foszthassuk meg minden számára értékes tárgyától. Végül pedig a menekülésben is mentőövet nyújt, ugyanis használatával megtalálhatjuk az őrök gyenge pontjait, így ha épp fel akarjuk venni a nyúlcipőt, akkor használatával akár időt is nyerhetünk. A képesség fejleszthető, s bár ennek módja még nem ismert, azt már tudjuk, hogy fejlesztett Fókusz nagyobb körben teszi láthatóvá a segítségeket.

Ami a fegyverarzenálunkat illeti, visszatér a bunkósbot, amivel csendben kiüthetjük az őröket, illetve az íj is, amihez különböző nyílvesszőket szerezhetünk, így például szárazjéggel elolthatjuk a gyertyák lángját vagy a fáklyákat, esetleg elterelhetjük a strázsák figyelmét, akiket így másik szobába csalhatunk. Szert teszünk majd füstbombaként funkciónáló nyílvesszőkre is, amelyeket használva álcázhatjuk mozgásunkat. Végül kapunk egy mászóhorgot is, amivel a magasabban található pontokra mászhatunk majd fel.

Megszerzett zsákmányainkat aztán pénzre válthatjuk, amelyet a küldetések végeztével új felszerelésekre vagy kiegészítőkre költhetünk. Lesznek olyan kegytárgyak is, amelyek nem képviselnek értéket, viszont rejtekhelyünket díszíthetjük ki velük.

Azonban a küldetések még képességeink és rendelkezésre álló segédeszközeink ellenére se ígérkeznek könnyűnek. Az őrök ugyanis behatóan ismerik az adott helyszíneket, így ismerik azokat a rejtett zugokat, ahol észrevétlenül meghúzhatjuk magunkat, vagyis érdemes folyamatosan mozgásban lennünk. Már csak azért is, mert a különböző képességű katonák eltérő módon kutatnak majd utánunk, továbbá Garrett még mindig nem egy akcióhős, így négynél több őrrel szemben teljesen tehetetlen lesz.

A Thief valamikor jövőre jelenik meg, PC mellett következő generációs konzolokra, azaz PlayStation 4-re és az új Xbox-ra egyaránt.

Hozzászólások

Translate »