Oldal kiválasztása

United Penguin Kingdom – Játékteszt

United Penguin Kingdom – Játékteszt75% XP75% XP

A United Penguin Kingdom, ahogyan a neve is mutatja egy olyan városépítős játék, amelyben pingvinek számára építünk és fejlesztünk. Egy szimpla jégtáblából egészen egy virágzó nagyvárossá kell fejlesztenünk az állatainknak szánt területet, miközben a ránk támadó állatokat megakadályozzuk. Ezen felül a lakóink igényeit és az infrastruktúra folyamatos fejlesztését is menedzselnünk kell. Természetesen a pingvineknek a hidegre is szükségük van, így nem felejtkezhetünk el a megfelelő hűtő rendszerről sem.

Az építés egy négyzetrácsos rendszerre épül. Nagyon könnyen és egyértelműen elhelyezhetők az épületek és a közöttük létrehozható úthálózatok is egyszerűen átláthatók. Lényegében több nagyobb csoportra osztható a létesítmények funkciója: lakhatás, étel és gyógyászat, infrastruktúra, tudomány, védelem és szórakozás. Az egyes épületek tematikájukat tekintve kicsit a Theme Hospital-t idézik. Mindenféle vicces funkciókat találunk, amelyre totyogó lakosainknak szüksége lesz. Ilyenek például egy mozi a pingvineknek vagy egy edzőterem, ahol bokszzsákokat püfölhetnek.

A városépítésen kívül egy másik nagy feladatunk is lesz, mégpedig megvédeni a lakosainkat és az általuk termelt nyersanyagokat. Amivel már a legelején is találkozunk a játékokkal, azok a fókák lesznek, akik idegesítő hangjukon kívül még lopnak is az élelmiszer készletünkből. Ezen felül gyilkos bálnákkal is számolnunk kell, akik folyamatosan megpróbálják majd megtámadni és lerombolni az épületeinket. A védekezés kezdetben csak jégből készült dárdákkal történik, majd a technológia fejlődésével már akár ágyúkkal is lőhetjük a tolvajokat.

A játék elején még egészen jó ütemben halad a fejlesztés és a technológiai fejlődés, de később egy elég hirtelen ugrás lesz az egyről a kettőre jutni. A pingvinek világában hierarchia van. Az a vezető, akinek a legnagyobb a reputation pontja az adott időszakon belül. Ugyanez a reputation pont határozza meg azt is, hogy az általunk épített település milyen „ranggal” bír. Itt némi finomításra lenne szerintem szükség, ugyanis egy-két rosszabbul sikerült időszak miatt elég könnyen megragadhatunk két tier között. A reputation gyűjtéséhez nem csak kereskedésben és termelésben kell nagyon jónak lennünk, de mérnöki teljesítményünk és pingvinjeink jóléte is hatalmas befolyásoló tényező.

Értékelés

75%

Összefoglaló Összességében elmondható, hogy egy aranyos és vicces városépítő játékot kaptunk, amelyet némi tower defense mechanika is megfűszerez. Ha a fejlesztések és a reputation gyűjtése jobban lenne managelve, akkor viszont sokkal szórakoztatóbb lehetne. De ezek nem olyan jellegű problémák, amelyet ne lehetne némi patcheléssel feljavítani.

75%
Translate »