Oldal kiválasztása

Chloe – A kísértés iskolája – Filmkritika

Chloe – A kísértés iskolája – Filmkritika
13 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Igazán izgalmas, feszes és lebilincselő erotikus-thrillerrel jó ideje nem volt dolgunk, így a múlt héten mozikba került, francia feldolgozás alapján készült Chloe – A kísértés iskolája minden követ megmozgat, hogy betöltse ezt az űrt.

Erotikától fűtött és forró csókokkal édesített, igazi erotikus thrillernek jó régen örülhettek a filmrajongók, a zsáner egyik nagymestere, Atom Egoyan azonban négy éves kihagyás után visszanyúlt jól ismert stílusához, és 2009-ben tőle szokatlan módon egy 2003-as francia eredeti adaptálására adta a fejét, ami a múlt héttől tekinthető meg a honi mozikban is.

 

Bár úgy tűnik, hogy házasságuk tökéletes, Catherine Stewart (Julianne Moore), a sikeres doktornő arra gyanakszik, hogy férje, a diákjai körében rendkívüli népszerűségnek örvendő művész-professzor David (Liam Neeson) megcsalja őt. Hogy választ kapjon a lelkét mardosó kérdésekre, a nő felbérli Chloe-t, gyönyörű luxus prostit, hogy környékezze meg Davidet és tesztelje annak hűségét. Később, ahogy a lány érzéki beszámolóit hallgatja, Catherine-ben rég elfeledettnek hitt vágyak ébredeznek, melyek Chloe figyelmét sem kerülik el. Azt azonban nem sejti, hogy amikor a kísértésnek engedve megnyílik a lány előtt, valójában miféle veszélynek is teszi ki magát és családját.

 

A Chloe már csak alapszituációját tekintve is közvetlenül az idősebb korosztálynak szól. A filmben Catherine, a lassan ötvenes éveit taposó szerető feleség, és családanya teljesen hétköznapi, mindenki által jól ismert problémájával ismerkedhetünk meg. A filmet a doktornő perspektívájából követjük végig, ennek megfelelően a készítők az ő karakterének kibontására koncentráltak a legjobban. Megismerjük tettei mögött álló motivációt, sőt, mélyen szunnyadó érzelmeit is szemünk elé tárja a rendező, azonban Egoyan valamiért megfeledkezett a film két másik kulcsfigurájáról. Davidről, a férjről, és a cselekmény legfontosabb mozgatórugójáról, a csodaszép Chloe-ról, így az adaptáció némileg hiányérzetet hagy az emberben, ami mindezek ellenére ügyes történetvezetése, gyönyörűen fényképezett jelenetei, és erős színészi játéka miatt messze az elmúlt idők legizgalmasabb és legérdekesebb drámába oltott erotikus thrillere.

 

Értékelés: 7/10

Translate »