Oldal kiválasztása

Párterápia – Filmkritika

Párterápia – Filmkritika
11 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Vajon mi sül ki abból, ha összeeresztik napjaink egyik legjobb, de itthon kevésbé ismert női komikáját, Tina Fey-t és Steve Carellt? Egy nagyon szórakoztató, kellemes filmélmény.

A tavaly novemberben mozikba került, rémesen kínos Páros mellékhatás után egy újabb szerelmes pár kapcsolata vár némi felfrissülésre, azonban Peter Billingsley-vel szemben Shawn Levy sokkal ügyesebben nyúlt Hollywood egyik legkedvesebb témájához. Pedig Levy neve hallatán nem a remekbe szabott vígjátékok jutnak az ember eszébe. Elég csak az Éjszaka a múzeumban részekre vagy a modern kori Rózsaszín párducra gondolni. Az előítéleteket azonban tessék elhessegetni, a két színész, az itthon is futó A stúdióból ismert Tina Fey és az Apatow filmekből és az Office című sorozatból ismert Steve Carell ugyanis garantálja, hogy rekeszizmunknak egy lélegzetvételnyi nyugta se legyen.

 

Phil (Carell) és Claire Foster (Fey) értelmes, kedves emberek, van két gyermekük, meg egy kertvárosi házuk New Jerseyben. Fosterék hetente elmennek "randizni" – minden héten ugyanaznap, ugyanoda -, hogy ébren tartsák az ifjúkori lángolást. Beszélgetéseik a randin is hamar visszatérnek az otthoni témákhoz. A munka, a gyereknevelés kimeríti őket, így a randik ritkán vezetnek előjátékhoz – vagy bármiféle játékhoz -, főleg nem romantikához. Mikor végignézik, ahogy legjobb barátaikat – egy másik kertvárosi házaspárt – felőrli egy roppant hasonló élet, Phil és Claire aggódni kezd, mi vár rájuk: totális közöny és végül a válás.

 

Hogy kikapcsolja a randin a robotpilótát, és kicsit feldobja az életüket, Phil úgy dönt: ideje váltani. Elviszi Claire-t Manhattan legmenőbb éttermébe. De mivel nem foglaltak asztalt, kénytelenek beülni valaki más helyére. Mi bajuk lehet belőle? Phil és Claire mostantól a Tripplehorn házaspár. Azonban az igazi Tripplehornék, mint kiderül, tolvajok, akik igen veszélyes emberektől loptak, és most két korrupt zsaru üldözi őket. Phil és Claire menekülni kényszerül, mielőtt a rizottót befejezhetnék, és hamar rájönnek: párterápiájuk szörnyen mulatságosan félrecsúszott. Egy sor veszélyes kalandon kelnek át, hogy megmentsék életüket és a házasságukat.

 

A film ütőkártyája egyértelműen a két szereplő, Tina Fey és Steve Carell, akik már önmagukban viccesek, ráadásul Carell állandó, érzelmek kifejezésére teljesen alkalmatlan faarca is elviselhető, a poénok ugyanis nem erre épülnek. A balul elsült randi utáni cselekményt és képtelen helyzeteket nagyon jól, ügyesen kombinálva pakolja egymás után Shawn Levy, akinek ezúttal sikerült megugrania saját határait, és így valóban egy nagyon szórakoztató, vicces filmet kap a néző.

 

Értékelés: 8/10

Hozzászólások

Translate »