Oldal kiválasztása

Dreamcast kompatibilis lett volna az első Xbox konzol

Dreamcast kompatibilis lett volna az első Xbox konzol
15 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Igen érdekes információk kerültek napvilágra, melyek szerint a Microsoft első Xbox konzolja, Sega Dreamcast kompatibilis lett volna, ám végül a két illetékes nem tudott kezet rázni a kivitelezésre.

 

A Sega máig utolsó konzolja tovább élhetett volna, igaz új testben, de a meglévő játékai által, amennyiben az akkori Sega fejes, Isao Okawa és Bill Gates kezet ráznak a kompatibilitási ötlet kivitelezése felett. A múltbéli történések megszellőztetését az egykori Microsoft-os úriembernek, Sam Furukawa-nak köszönhetjük, aki elárulta, hogy a 2001 tavaszán elhunyt Isao Okawa több ízben is meglátogatta Gates uraságot azzal a célzattal, hogy az Xbox masinájuk legyen kompatibilis a Dreamcast játékaival. Úgy tűnt, hogy ennek semmi komolyabb akadálya nem lesz, azonban a Dreamcast játékokat a redmondiak nem tették volna online is játszahtóvá az Xbox-on, papíron itt bukott meg a megállapodás, mesélte, Sam Furukawa.

 

 

A Dreamcast volt az első olyan modern konzol, amely rendelkezett saját internetes modemmel, így azon már online multiban is lehett mulatozni adott címek esetében. A Sega végül csak mint erős támogató lógott be a képbe a redmondiaknál és sok-sok exkluzív játékkal segítették meg az akkor még újonc Xbox-ot (Panzer Dragoon: Orta, Jet Set Radio: Future, Sega GT 2002, OutRun 2, Crazy Taxi 3), de sajnos a Dreamcast kompatibilitás végül nem valósult meg, ezáltal a legendás konzol sem maradhatott tovább életben. Szomorú történet. Mint az már ismeretes, a Sega masinájának halálos ítéletét ironikus módon a később Microsoft-hoz csatlakozó, Peter Moore írta alá, akit most az EA Sports első embereként tisztelhetünk. Isao Okawa a személyes vagyonából áldozott 900 millió Dolláros tőkeinjekcióval sem tarthatta régi fényében a céget.

Aktuális fórumtémák

Eseménynaptár

Translate »