Oldal kiválasztása

FRISSÍTVE: Félmillió játékost bannolt a Microsoft

FRISSÍTVE: Félmillió játékost bannolt a Microsoft

Tisztítót hadjáratot indított a Microsoft, a redmondiak ugyanis közel 500 000 Xbox Live felhasználót bannoltak, amiért a kalózkodás érdekében módosított konzolokkal használták a LIVE szolgáltatását.

A Microsoft ma kiadott sajtóközleménye szerint közel 600 000 olyan X360-at bannolt az Xbox LIVE-ról, amik a kalózkodás miatt módosítva lettek. A redmondiak kihangsúlyozták, csak az ilyen gépek felhasználóit sújtották szankcióval, másféle simliség miatt egyelőre nem járt tiltás. A kiadott sajtólevélben a következőket fogalmazta meg a Microsoft:

 

"Minden felhasználónak tudnia kellene, hogy a kalózkodás illegális, és azáltal, hogy módosítják a konzoljaikat annak érdekében, hogy játékok kalózverzióit futtassák megszegik az Xbox Live szabályait, ami a garancia elvesztésével, és az Xbox Live-ról történő letiltással jár."

 

Frissítve: 2009.11.12. 21:45:39

 

A Microsoft reagált a tegnapi hírekre és egy kiadott sajtóközleményben korrigált pár téves infót. A magyarországi képviselettől kapott kommüniké egyértelművé teszi, hogy csak a gépeket bannolta a Microsoft, így a gamertageket megtarthatja a pórul járt tulajdonos. Ez azt jelenti, hogy ha a bannolt gép helyet újat veszi a szerencsétlen felhasználó, akkor annak merevlemezét nyugodt szívvel használhatja fel újra.  A redmondiak arra is figyelmeztetnek, hogy valószínűleg tömegével próbálnak majd megválni LIVE-ra alkalmatlan masinájuktól az emberek, így különösen ügyeljünk arra, ha esetleg Vatera.hu-ról vagy eBay-en keresztül rendelünk használt gépeket.

 

Emellett azt is bejelentette a Microsoft, hogy az EMEA – Európa, Közel-Kelet, Afrika –  régióban az eladott konzolok száma átlépte a bűvös tízmilliót, illetve az X360 volt az egyetlen olyan konzol, ami az idei évben javulást tudott felmutatni 2008-hoz képest.

Oszd meg velünk és olvasóinkkal a saját véleményedet egy hozzászólásban!

hozzászólás

Translate »