Oldal kiválasztása

2010 legjobban várt játékai

2010 legjobban várt játékai
13 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Szerkesztőségünk összegyűjtötte az idei esztendő legjobban várt játékait, hiszen az idei esztendő is igazán izgalmasnak ígérkezik a videojáték frontján.

Alan Wake:

 

A finn Remedy több mint négy éve fejlesztett játéka, amiről sokáig mindenki azt hitte, felesleges rá várni, de 2009 második felében felgyorsultak az események a játék körül. Ma már tudjuk, hogy a korábban PC-re is tervezett, tévésorozatokat idéző történetmesélést bemutató játék első körben X360 exkluzív lesz, valamikor idén májusban debütál, és egyes források szerint epizodikus formában lesz beszerezhető a játék. Nyáron írt előzetesünkben mindent leírtunk, amit eddig tudni lehet a játékról, így érdemes azt lapozgatni.

 

Fejlesztő: Remedy

Kiadó: Microsoft

Megjelenés: 2010. május

Platform: X360

 

Aliens vs. Predator:

 

Nem ez az első alkalom, amikor a két ismert faj egymásnak esik egy játékadaptáció keretén belül, azonban a Rebellion kezei alatt érlelődő új rész minden eddiginél ígéretesebbnek tűnik. Egyrészt lehetőségünk lesz mindhárom oldalon – Alien, Predator, tengerészgyalogos – végigjátszani a játék szóló módját, mely mindhárom esetben közös pontokban ütközik majd ki, így bizonyos helyzeteket mindig a másik szemszögéből élhetünk. Másrészt a játék PC-s verziója DX11 támogatással érkezik, így igencsak komoly vizuális élményben lehet majd részünk.

 

Fejlesztő: Rebellion

Kiadó: SEGA Europe

Megjelenés: 2010. február 19.

Platform: X360, PC, PlayStation 3

 

Battlefield: Bad Company 2:

 

Már az első rész is remek, feledhetetlen perceket okozott X360-on, a második rész azonban minden korábbi képzeleteinket felülmúlhatja. Sokan a Modern Warfare 2 nagy kihívójának tartják, szerintünk teljesen más kategóriát képvisel, maximum a modern környezet miatt lehet őket hasonlítgatni. Egy biztos, a PlayStation 3 béta után hó végén érkezik a PC-s multiplayer próbakör, így ismét lehetőségünk lesz belekóstolni a mai hadviselésbe.

 

Fejlesztő: EA DICE

Kiadó: Electronic Arts

Megjelenés: 2010. március 5.

Platform: X360, PC, PlayStation 3

 

BioShock 2:

 

A 2K Boston alkotásának első része nem várt, de annál inkább megérdemelt sikereket könyvelt el a kritikusok körében és a pénztáraknál is, így egy percig se volt kérdés, hogy előbb vagy utóbb visszatérünk Rapture-be. A folytatás nem közvetlenül követi az első rész cselekményét, sokkal inkább annak előzményeit hivatott elmesélni. Nem csak ez lesz az egyetlen változás, hisz a második részben ezúttal Big Daddy bőrébe bújva kell felgöngyölítenünk az eseményeket.

 

Fejlesztő: 2K Boston

Kiadó: Take Two

Megjelenés: 2010. február 9.

Platform: X360, PC

 

Blur:

 

A Bizarre Creations csapatának új arcade játéka, mely a Project Gotham Racing hagyományaival jelentős mértékben szakít. Az új produkcióban is licenszelt járgányokat terelgethetünk, de ezúttal a Mario Karthoz hasonló játékmenetet kapunk. A pályákon elszórt power uppokat kell gyűjtögetnünk, amiket aktivizálva komoly borsot törhetünk az ellenfelek orra alá. Nyár végén lehetőségünk volt kipróbálni a játékot, erről írt élménybeszámolónkban nagyjából összefogtuk a lényeget. A magunk részéről már nagyon várjuk, hogy egymást bosszanthassuk.

 

Fejlesztő: Bizarre Creations

Kiadó: Activison

Megjelenés: 2010

Platform: X360, PC, PlayStation 3

 

Dead Rising 2:

 

A Capcom Xbox-ra megjelent sikerjátéka, ha minden igaz, akkor idén folytatást kap, ráadásul azon ritka esetek sorába áll majd be a játék, amikor az első rész helyszíne mellett a főhős személye is megváltozik. Ezúttal kapunk egy motoros kaszkadőrként dolgozó fazont, Chuck Greene-t, valamint egy Las Vegas-ra hajazó hatalmas várost, Fortune City-t, ahol Greene lányának,Katey-nek a felkutatása lesz a feladatunk. Nyáron írt előzetesünkből rengeteg részletet tudhattok meg a folytatásról.

 

Fejlesztő: Blue Castle Games

Kiadó: Capcom

Megjelenés: 2010

Platform: X360, PC, PlayStation 3

 

Dead Space 2:

 

Alig pár hete jelentette be hivatalosan az EA és a Visceral Games, hogy Isaac Clarke kalandjai folytatódnak. A második rész több ponton is szakít majd az első rész megismert elemeivel, erről exkluzív előzetesünkben alaposabban kitértünk, így ha szeretnéd megismerné a folytatás első részleteit, akkor katt ide! A Dead Space 2 idei megjelenése kétséges, a fejlesztők nem győzik hajtogatni, hogy nem sürgeti őket senki és semmi, így "majd ha elkészül" válaszokat kapunk mindenhonnan. Azért mi reméljük, hogy még az idén a lejátszókba pakolhatjuk a lemezt.

 

Fejlesztő: Visceral Games

Kiadó: Electronic Arts

Megjelenés: 2010

Platform: X360, PC, PlayStation 3

 

Fable 3:

 

A tavalyi, igen csak lagymatagra sikeredett kölni GAMESComon jelentette be a Microsoft és a Lionhead, hogy gőzerővel készül a nagy sikerű Fable harmadik epizódja. A trilógiává kibővülő sorozat új része minden tekintetben szakít a régi felfedezős játékmenettel, helyette egészen más megvilágításba helyezi a produkciót. Az első konkrétumokat itt olvashatjátok a játékról, az első érdemi bemutatkozásra – gameplay videók – pedig valamikor februárban kerül majd sor.

 

Fejlesztő: Lionhead Studios

Kiadó: Microsoft

Megjelenés: 2010. tél

Platform: X360

 

Final Fantasy XIII:

 

A Japánban december közepe óta megvásárolható tizenhármas epizód jelenleg remek eladási mutatókkal bír, így epekedve várjuk már, hogy a Square Enix legendás sorozatának új felvonása Európába is megérkezzen, ami nincs olyan messze, hiszen a tavasz egyik hírnökeként fut be a játék, története során először X360-ra is.

 

Fejlesztő: Square Enix

Kiadó: Square-Enix

Megjelenés: 2010. március 9.

Platform: X360, PlayStation 3

 

God of War 3:

 

Az idei PlayStation 3 felhozatal egyik legjobban várt exkluzív címe, ami ha minden igaz, akkor alig két hónapon belül már játszható is lesz. Korábban írt előzetesünkben szinte miden lényeges infót megosztottunk a játékról, melyben Kratos végleg lezárja bosszúhadjáratát, így minden elem a helyére kerül, és dühöngő félistenünk is pihenőre térhet. Reméljük nem sokáig…

 

Fejlesztő: SCE Studios Santa

Kiadó: Sony Entertainment

Megjelenés: 2010. március

Platform: PlayStation 3

 

Gran Turismo 5:

 

Régóta várjuk, az idei esztendőben azonban végre lehetőségünk is lesz kipróbálni a Polyphony sikerjátékának ötödik felvonását, mely minden eddiginél magasabbra emelheti a szimulátor ágazat lécét. A trónon jelenleg csücsülő Forza Motorsport 3 semmiképp se lehet nyugodt, hiszen a japánok nem csak az autók mennyiségében, de az eddig tett ígéretekben is bőven felülmúlják a Turn 10 produkcióját. Végleges ítéletet persze korai lenne hirdetni, erre valamikor nyáron lesz lehetőségünk, míg a japánok már március 31-én kigurulhatnak a garázsból virtuális járgányaikkal.

 

Fejlesztő: Polyphony Digital

Kiadó: Sony Entertainment

Megjelenés: 2010. nyar

Platform: PlayStation 3

 

Halo: Reach:

 

A tavalyi E3-on leplezte le a Bungie a Microsoft konferenciáján az év egyik legjobban várt játékát, a Halo: Reach-et, mely a sorozat talán utolsó darabja lesz. A Halo: Reach a harmadik résszel lezárt trilógia előzményeit meséli majd el, elsőként pedig most tavasszal próbálhatjuk majd ki a játékot, ugyanis a Halo 3: ODST lemezek mellé pakolt bétakulcsokkal lehetőségünk lesz a többjátékos mókát tesztelni.

 

Fejlesztő: Bungie

Kiadó: Microsoft

Megjelenés: 2010. ősz

Platform: X360

 

Heavy Rain:

 

A God of War 3 mellett a február végén megjelenő Heavy Rain lehet a másik igazi nagy dobbantása a Sony-nak. A francia Quantic Dream fejlesztésében készülő interaktív thriller minden eddiginél élethűbb történetmesélést és moziélményt ígér. A Fahrenheit készítőinek új játékának középpontjában az Origami gyilkos áll, aki után négyen is nyomoznak majd. A mi feladatunk lesz a négy különböző indítatásból nyomozást kezdeméyezők történetét megélni.

 

Fejlesztő: Quantic Dream

Kiadó: Sony Entertainment

Megjelenés: 2010. február 24.

Platform: PlayStation 3

 

Mafia 2:

 

A Mafia 2-ben ezúttal a ’40-es évek vége és az ’50-es évek elejébe csöppenünk. Főhősünk, Vito letudva katonai kötelezettségeit épp a frontról tér haza, hogy aztán az világháború miatt elszalasztott  éveit bepótolja és kissé helyrerázza kisiklott életét. A játék helyszínéül ezúttal is egy fiktív amerikai nagyváros szolgál, csakhogy a fejlesztők az eseményeket elköltöztették Lost Heaven-ből, így mostantól Empire City-ben tengetjük majd mindennapjainkat. Ráadásul a csehek nem voltak lusták megnövelni a bejárható terület méretét, mely az első rész metropoliszához képest durván kétszer nagyobb lesz. Előzetesünket erre találjátok.

 

Fejlesztő: 2K Czech

Kiadó: Take Two

Megjelenés: 2010. nyár

Platform: X360, PC, PlayStation 3

 

Mass Effect 2:

 

A Mass Effect második részében az emberiségnek nincs ideje az ünneplésre, így Saren bosszújának megakadályozása után egy újabb, sokkal fenyegetőbb problémával kell szembenéznünk. A sztori vezérszála szerint ugyanis galaxisszerte tűnnek el emberi telepesek. A rejtélyes eltűnések hátterében egy ismeretlen, eddig nem ismert ellenség áll, így Shepard kapitány vállalja az öngyilkos küldetést, hogy kiderítse, ki állhat az egész mögött. Az akcióra a Cerberus vállalat fejesétől kap engedélyt, így újraverbuvált legénységével a Normandy fedélzetén ismét bebarangolja a végtelen galaxist, hogy megoldja a titokzatos rejtélyt. Előzetesünket itt olvashatod.

 

Fejlesztő: BioWare

Kiadó: Electronic Arts

Megjelenés: 2010. január 29.

Platform: X360, PC

 

Rage:

 

Az id Software idénre tervezett FPS-RPG hibridje igazi korszakalkotó produktum lehet, hiszen Carmack friss motorja új távlatokat nyithat meg a fejlesztők előtt. Az id Tech 5 képességeit számos videóban megcsodálhattuk már, ráadásul a csapat végre olyan történettel és tartalommal tölti fel készülő játékát, amivel ismét visszarepülhet a játékipar élvonalába a stúdió. A Rage-ről vésett előzetesünket errefelé tudjátok elolvasni.

 

Fejlesztő: id Software

Kiadó: Bethesda Softworks

Megjelenés: 2010. tavasz

Platform: X360, PC, PlayStation 3

 

Red Dead Redemption:

 

A Rockstar vadnyugati sandbox játéka az ipari forradalom hajnalán játszódik majd, és nem folytatásként érkezik, hanem egy teljesen új történetet mesél el. Nevezetesen egy ex-banditát, John Marstont irányítjuk majd, és a lövöldözések mellett nagy hangsúlyt kap a vadnyugat felfedezése, a városok lakóival való kapcsolattartás, vagyis egy teljesen szabadon bejárható univerzumba csöppenünk.

 

Fejlesztő: Rockstar San Diego

Kiadó: Rockstar

Megjelenés: 2010. április 27.

Platform: X360, PlayStation 3

 

StarCraft 2:

 

Ha minden igaz, akkor idén nem csak bétateszt formájában, hanem az epizódokra felbontott második rész első felvonását is kipróbálhatjuk majd. A StarCraft II: Wings of Liberty a Terranok történetét meséli majd el, és ha hinni lehet a korábbi információknak, akkor a Protoss-ok is szerepet kapnak az első részben, pár mini-kampány erejéig. Az epizódok mindegyike a frakciók sajátosságaira gyúrnak majd rá, így a Terranok esetében a technológia, a Protoss frakciónál a diplomácia , míg a Zergeknél az RPG-elemek élveznek majd fő prioritást. A kampányok mindegyike közel 30 küldetést ígér.

 

Fejlesztő: Blizzard Entertainment

Kiadó: Activision – Blizzard

Megjelenés: 2010

Platform: PC

 

World of Warcraft: Cataclysm:

 

Lícs király legyűrése után visszatért Deathwing okozta óriási kataklizma eredményeként egyes zónák kettészakadtak, akadnak olyanok, amiket teljesen leradírozott a térképről a pusztítás, illetve a korábban kihalt, lakatlan, sivár tájakon virágzásnak indul az élet. Például Darkshore-t elönti a víz, míg a Barrens két különálló részre bomlik és összesen hét új zóna kap majd helyet: Mount Hyjal, The Lost Isles, Gilneas, Uldum, The Isle of Kazan, Sunken City, Twighlight Highlands, és Deepholm. Az új rész persze több érdekességet is rejt majd, ennek első részleteiről itt kaptok tájékoztatást.

 

Fejlesztő: Blizzard Entertainment

Kiadó: Activision – Blizzard

Megjelenés: 2010

Platform: PC

 

És amiket még várunk: Batman: Arkham Asylum 2, Brink, Crysis 2, Dante’s Inferno, Deus Ex 3, Just Cause 2, Kane and Lynch 2, Lost Planet 2, Max Payne 3, Medal of Honor, Prince of Persia: The Forgotten Sands, R.U.S.E., Singularity, Spec Ops: The Line, Splinter Cell: Conviction, Split/Second, Star Wars: Force Unleashed 2, Star Wars: The Old Republic, Super Mario Galaxy 2, The Last Guardian

Translate »