Oldal kiválasztása

Bajba kerülhet a Fallout MMO

Bajba kerülhet a Fallout MMO
15 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A Bethesda ismét perrel fenyegeti az Interplay-t, ugyanis a legendás poszt-apokaliptikus RPG készítői állítólag ismét megszegték a két fél korábbi megállapodását.

Mint ismeretes, a hamvaiból feltámadó Interplay a Bethesdához került Fallout jogokat kénytelen volt visszavásárolni, amit csak bizonyos feltételek mellett tehetett meg a csapat, akik jelenleg a játék MMO verzióján dolgoztak, mely a mostani állás szerint nem biztos, hogy meg fog jelenni.

 

Az Interplay ugyanis a Bethesdával történő előzetes egyeztetés nélkül kezdte el újra értékesíteni a Steam, a GameTap és a GOG.com vásárlóközönsége előtt a régi Fallout részeket, ez pedig a 2004-ben született szerződés megszegésével járt, így a Bethesda beperelte az Interplay-t. Jelenleg az ügy a bíróságon zajlik, ha pedig a Bethesdát hozzák ki nyertesen a buliból, akkor könnyen lezárulhat a Fallout MMO kérdése, hiszen minden jog visszaszál a jogtulajhoz. Ráadásul a Bethesda tavasszal már szerette volna felbontani a szerződést, ugyanis az Interplay a Masthead Studios-szal karöltve fejlesztve képtelen tartani az ütemtervet, így a 2010-es megjelenés se vehető biztosra.

Translate »