Oldal kiválasztása

Electronic Arts – Készül az új Medal of Honor

Electronic Arts – Készül az új Medal of Honor
11 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Tegnapi pénzügyi konferenciáján ugyan veszteségekről számolt be a kaliforniai csapat, panaszra mégse lehet okuk, hiszen több új ígéretes projekt is készülőben van. Köztük az új Medal of Honor.

A részvényeseknek tartott konferencián a 2009. április 1. és június 30. közé esett három hónapot ismertette a cég elnöke, John Riccitiello. Ebben a negyedévben a kaliforniaiak bevételei 804 millió dollárról 644 millióra csökkentek, miközben az egy évvel ezelőtti veszteségek nőttek, így 95 millió helyett ezúttal 234 millió dolláros veszteséget könyvelhetett el a cég. Mindezek ellenére nem feltétlenül kell csüggednie a csapatnak, hiszen a Sims 3 világszerte 3,7 millió példányban talált gazdára, míg az EA Sports részlegének legsikeresebb címe a Nintendo Wii-n megjelent EA Sports Active lett, amiből 1,8 millió kelt eddig el.

 

Mindez azt jelentette, hogy a Peter Moore vezette részleg komolyabb hangsúlyt fektett a Wii-s sportjátékokra, így a Grand Slam Tennis-t kénytelenek elhalasztani, viszont idén év végén érkezik a a letölthető Madden Arcade. A legnagyobb durranás viszont kétségkívül az új Medal of Honor leleplezése volt, hiszen az új epizód készültéről már korábban is pletykálkodtak, Riccitiello azonban a konferencián hivatalosan is megerősítette, új résszel egészül ki a franchise.

 

A sorozat a 2007-es Airborne, illetve Wii-s Heroes 2 óta nem jelentkezett új epizóddal, tehát valóban ki lehet éhezve a rajongótábor. Az EA vezére egyelőre konkrétumokat nem árult el, hiszen a produkció fejlesztése korai stádiumban van, de hamarosan érdemleges információkkal is szolgál az Electronic Arts.

 

Riccitiello ezek mellett szót ejtett a PS3 és az X360 mozgásérzékelős technológiáiról is, és a vezér kijelentése szerint a cég mindkét technika mellett képviselteti majd magát. Az ezzel kapcsolatos terveit 2010 közepén tudatja majd az EA.

Translate »