Korábban már szó esett az X360 egyik legnagyobb hátulütőjéről, a beépített sima DVD lejátszóról.

A PlayStation 3-ra fejlesztő csapatok szinte biztosan nem fognak helyhiánnyal küszködni, hiszen a Blu-Ray technológiának köszönhetően 25 GB-os lemezeken terpeszkedhetnek el a játékok adatai. Ezzel szemben az Xbox 360 sima DVD-9 lemezeket képes csak kezelni, amely 8.5 GB- tárolására képes, így egy nagyobb helyigényű játék esetében több lemezre lenne szükség, ami valljuk be, elég kínos a mai világban.

Ezzel a problémával nézett szembe a Bizarre Creations alakulata is. A srácok a PGR 4 fejlesztésének végeztével szembesültek azon szomorú ténnyel, hogy nem fog minden adat felférni a lemezre, így rengeteg új ficsőrt kénytelenek voltak kihagyni a játékból, pedig az ahhoz szükséges kódok megvoltak. A helyhiány miatt különböző napszakok sajnos nem kerülnek fel a korongra, ugyanis az ezekhez szükséges textúráknak egyszerűen már nem jutott hely.

Talán végre elgondolkodik a Microsoft és a külön kapható HD-DVD lejátszók helyet alapból beépíti a meghajtót az új next-gen konzolokba és végérvényesen áttér a jövő formátumára.

Oszd meg velünk és olvasóinkkal a saját véleményedet egy hozzászólásban!

hozzászólás