Ádáz csatát vív egymással a Microsoft, a Nintendo és a Sony, azonban az utóbbi két cég masinájának debütálása messze van, így nagyon nem látni, hogy mi is lesz a konzolháború vége.

Lassan egy éve már, hogy elkezdődött a konzolok készítő közötti háború, igaz, eddig csak a Microsoft dobta piacra újgenerációs masináját, így nagyon nem látni a háború végkimenetelét, viszont ebben az évben biztosan okosabbak leszünk, ugyanis mind a Nintendo, mind a Sony piacra dobja legújabb konzolját.Az eddigi információk szerint a Nintendo Wii-je egy időben érkezett volna a Sony PS3-val, azonban az American Technology Research elemzője, P.J. McNealy szerint a Nintendo elkezdte gyártani új gépét, így komoly lépéselőnyre szert téve a Sonyval szemben, hiszen így nem november környékén kerülhet a felhasználók kezébe a Wii, hanem már szeptember vége, október eleje magasságában megvásárolható lesz kis kedvencünk, mely korai megjelenése mellett valószínűleg árával is hódítani fog, amely a nagy vetélytársak masináihoz képest nagyon is kedvező. Az eddigi becslések szerint a konzolgép nyitóára a 199 vagy 249 dollár közötti ársávban mozog majd és mivel a Microsoft nem tervez árcsökkentést, azaz továbbra is 299 dollárért juthatunk majd hozzá a legolcsóbb X360-hoz, valamint a Sony PS3-a is 499, illetve 599 dollárért lesz majd kapható, egyértelmű a Wii előnye.


Ha pedig mindez nem lenne elég, akkor elég megemlíteni két olyan klasszikus gammát, ami egyelőre csakis Wii-re készül. Az egyik a Metroid Prime 3 míg a másik The Legend of Zelda: Twilight Princess, de nyugodt szívvel említehetnék a Red Steel-t vagy a legújabb Rainbow részt, a Vegas-t, mely nagy valószínűséggel szintén kapható lesz a Nintendo konzoljára.

Oszd meg velünk és olvasóinkkal a saját véleményedet egy hozzászólásban!

hozzászólás