Oldal kiválasztása

E3 2018 – Sony konferencia

E3 2018 – Sony konferencia
6 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Be kell valljam, hogy már évek óta csak a Sony konferenciáját élveztem a sok E3-as program közül. Idén azonban a Microsoft is rendesen odatette magát, bár a másfél órás műsoridő végére a sok önreklámból már kezdett kicsit sok lenni. Azonban kaptunk rengeteg friss címet, játékmenetet és érdekes kedvcsinálókat, így kíváncsian vártam, mire fogok ébredni hajnali háromkor. Nos, a Sony olyan flegma választ adott az eddigi konferenciákra, hogy helyenként a szememnek se akartam hinni és a mai reggelit is az állkapcsom alsó részének hiányában fogyasztottam el. Ugyanis a jelenlegi konzolgeneráció vitathatatlan győztese színtisztán a minőségi tartalomszolgáltatással támadott. Nem volt szüksége erőfitogtatásra és nem volt szüksége arra se, hogy félpercenként felvillanjon a world premier, meg launch exkluzív felirat.

Nem, a Sony egy külön ,,templomban” kezdett, a műsort pedig Shawn Layden (a Sony elnöke) nyitotta, biztosítva mindenkit, hogy ez a buli nem úgy fog végződni, mint a Kingsmanben láthattuk. A köszöntő beszéd persze nem volt véletlen, Layden urat az a Gustavo Santaolalla váltotta, aki a „Túl a barátságon” betétdalaiért kapott Oscar díjat, valamint egy bizonyos játékért DICE díjat. Egy árva hangszerrel, a színpad szélén ülve játszani kezdett és az első két hang után mindenki tudta mi történik. S nyitott a Last of us 2, nem is akárhogyan, egy előzetesbe ágyazott játékmenet bemutatóval. S a tömeg őrjöngött én percekig némán pislogtam hitetlenkedve, a műsor pedig kis intermisszióval ment tovább.

Ugyanis a nézőket át kellett terelni egy másik helyszínre, addig pedig a műsorvezetőkkel való beszélgetés közben a Sony elnöke csak úgy a semmibl bejelentett pár ajándék térképet a COD: Black Ops 3-hoz, (a negyedik rész előrendelése esetében), valamint a harmadik rész bekerült a PS Plus kínálatába is. Nem mellesleg megerősítésre került, hogy érkezik a New Game + mód is a God of Warhoz.

Míg a nézők helyet foglaltak kaptunk egy gyors összefoglalót az eddigi bejelentésekről, így montázs formában láthattuk a Days Gone megjelenési dátumát, a Twin Mirror-t, a Tetris Effectet a Ghost Giant VR-t, valamint egy rövid teaseren a Destiny 2: Forsaken-t is.

Időközben a helyi közönség is helyet foglalt, a közvetítés pedig időben váltott vissza, hogy egy úriember egy tradícionális japán bambusz furulyán játszva vezesse fel a Ghost of Tsushimát. S bár szerintem a legtöbb ember a pénzét egy trailer vagy más rendererelt előzetesre tette volna, a Sucker Punch nem aprózta el a dolgot és egyből egy gameplay videóval érkezett. A játék ráadásul olyan pofátlanul jól nézett ki, hogy a kollégákkal már vártuk, mikor jelenti be valaki, hogy ez bizony csak PS5-re fog már megjelenni. Szerencsére nem így történt.

Innentől kezdve pedig nem volt megállás. Nem véletlenül, a Sony nem konferenciaként közvetített, hanem E3 Showcase-ként. Egymást váltották az előzetesek, mindenfél átkötés és fölösleges beszélgetés nélkül. Érkezett a Remedy új, eddig nem látott projektje, a Control, majd a szomszédságot felkeltő örömkiáltásom közepette a Resident Evil 2 Remastered, ami hihetetlenül néz ki, ráadásul 2019 Január 25-én meg is jelenik.

Természetesen a VR sem maradhatott ki a mókából, így belenézhettünk a Trover Saves the Universe-be, ami a Rick and Morty alkótóinak új játéka, illetve nem a konferencia részeként de egy gyors összefoglalót is kidobott a Sony, hogy mikre számíthatunk és miket kaptunk eddig ezen a téren: Beat Saber, Tetris Effect, Ghost Giant, Firewall Zero Hour, Doom, Creed: Rise to Glory, Evasion, Star Trek: Bride Crew, The Persistence, és még sorolhatnánk.

A TSU után a Kingdom Hearts 3 is bemutatkozott, ráadásul az összes gyerekkori hősünket felsorakoztatva: Jack Sparrow mellett jön rengeteg Pixar és Disney karakter is, sőt a Jégvarázs is tiszteletét teszi a játékban.

Majd megérkezett, amire a fél játékosvilág várt. A Death Stranding gameplay jelenetekkel tűzdelt előzetese még tovább növelte agyunkban a káoszt, s bár továbbra se értettem mi a halál történik, tűkön ülve izgultam a bemutató alatt. Egy biztos: még több kérdésem van, mint amennyi valaha a játékkal kapcsolatban volt. Mindenesetre kedves Kojima úr, itt a pénzem, vigyétek…

Ha valaki pedig úgy gondolta volna, hogy most már nem lepheti meg semmi, akkor a Sony gyorsan jobb belátásra bírta egy, a japán ködös mélyéről előugró Nioh 2 bejelentéssel. Mert persze ki ne számított volna erre?

Végül elérkezett a több mint 1 órás műsor fénypontja, a Pókember játék személyében. Peter Parker kalandja csodálatosan fest, ráadásul az előzetes megannyi kérdést vet fel.

A nagytermi showcase után visszaváltottunk a külsős műsorvezetőkre, akik még gyorsan bejelentették a From Software-től érkező Déraciné-t, ami PSVR cím lesz, sőt még egy egész hosszúra sikeredett Spider-Man gameplay videót is kaptunk.

Röviden összegezve: bőven megérte ilyen korán kelni. A Sony sallangoktól mentesen szállított (majdnem) mindent, amire vágytunk. Én mondjuk kicsit hiányoltam a Final Fantasy VII-t, vagy egy kis bemutatót a Spyro: Reignited Trilogyból, de tudom, ne legyek telhetetlen. Az viszont biztos, hogy elkezdhetjük tréningezni a pénztárcánkat az őszi és év eleji szezonra. Aki pedig vágatlanul tekintené meg a teljes showcase-t, annak erre tessék:

 

Translate »