Oldal kiválasztása

A 25 legrosszabb szoftver és hardver

A 25 legrosszabb szoftver és hardver
16 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Az amerikai PC World összeállításában.A PC World szerkesztői, cikkírói nap mint nap találkoznak különböző szoftverekkel, hardverekkel, amelyeket bemutatnak újságjuk hasábjain is. Az elmúlt pár év során azonban találkoztak jó pár olyannal is, amelyek ahelyett, hogy megkönnyítették volna az ember életét, inkább csak bosszúságot okoztak a felhasználóknak. A magazin készítői éppen ezért összeállították a top 25-ös listájukat, amelyből csemegézünk egy-két érdekesebb szemelvény segítségével.

1. helyezett: American Online
Hála az égnek a magyar felhasználók nem sűrűn találkozhattak eme “fantasztikus” szolgáltatással, ám érdemes tudni róla annyit, hogy az AOL egy saját hálózatot üzemeltetett, amely az internet kisöccsének számított, és ráadásul a szolgáltatáson keresztül a webes tartalmakat csak 1995 utántól lehetett elérni. Mellette elég sok számlázási probléma és egyéb szolgáltatási bakik is becsúsztak. Mindezek ellenére a sikeres reklámfogásoknak, valamint az erőszakos marketingkampányoknak köszönhetően, főként a kezdők között, nagyon sok felhasználója volt és ennek eredményeképpen a cég még mindig él.

4. helyezett: Windows Millenium Edition
A Windows 98 SE továbbfejlesztett, vagyis inkább toldott-foldott verziója igazi közutálat tárgya lett azok körében, akik picit is értenek az operációs rendszerekhez. Látszatmegoldások és érdekes rendszerműködések (vagy éppen nem működések) jellemezték ezt a verziót, amelynek ennek ellenére voltak olyan újdonságai, mint a System Restore, amely később az XP részévé is vált. Kár, hogy az ME annyira komolyan vette a rendszervisszaállító működését, hogy még a vírusokat is visszaállította… A cikk írója nem kevesebbet állít, mint hogy a 2000-es év igazi millenium bugja a Windows ME volt.

5. helyezett: Sony BMG zenei CD-k
A biztonsági szándékkal készített rootkit, melyről bővebben olvashattok egy korábbi hírünkben is, valamint az ehhez kapcsolódó végfelhasználói szerződésről is.

Translate »