Oldal kiválasztása

Heti filmajánló – Hurrikán meló

Heti filmajánló – Hurrikán meló
6 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Alabama partjainál két természeti erő ütközik: az 5-ös erősségű hurrikán és az amerikai dollár.
A sors kegyetlen fintora révén meghal az odaadó apa és a professzionális „viharüldöző” Bruce Rutledge, két fiát, Willt és Breeze-t a természet kegyeire bízva. 25 évvel később Will egy kormányzati meteorológus, aki a Tammy nevű hurrikánt követi – az amerikai történelem addigi legvadabb viharrendszerét, mely az alabamai Gulfport felé tart. Ahogy a helyieket evakuálják, megkezdődik az amerikai mentőverseny az idővel szemben, hogy megsemmisítsenek 600 millió dollárt érő régi bankjegyet, mielőtt Tammy elérné őket, ám nem ők az egyetlenek, akiknek tervük van a pénzzel…

Szerencsére Rob Cohennek volt néhány trükk a tarsolyában, hiszen olyan nagy oktánszámú filmeket is forgatott már, mint az „xXx” és a „Sárkány: Bruce Lee”. Emellett ő a „Halálos iramban” megalkotója is (ami ezidáig a Universal stúdió legnagyobb franchise-a). De Cohen már évtizedekkel ezelőtt berobbant a köztudatba.

Mike Medavoy szkriptolvasójaként egy elhanyagolt, szinte a kukából kihalászott szkriptet tett a főnöke asztalára, azzal az ígérettel, hogy ez „a legcsodásabb fogatókönyv, és díjnyertes filmet lehet belőle forgatni”. Megfontolva ígéretét, Medavoy rábólintott, mondván, „ha a szkriptet nem veszi meg senki, akkor Cohent kirúgja”. A Universal még aznap délután megvette, és azóta Cohent „a csodagyerekként” emlegetik.

Aktuális fórumtémák

Eseménynaptár

Translate »