Oldal kiválasztása

Hearthstone: Witchwood – teszt

Hearthstone: Witchwood – teszt75% XP75% XP
6 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Újabb kiegészítő érkezett a Hearthstonehoz, ami 135 új kártyát és két új mechanikát hozott magával. Az új kártyák mellett a mamut évéből a holló évébe váltottunk, ami azt jelenti, hogy a Whisper of the Old Gods, One Night in Karazhan és Mean Streets of Gadgetzan kiegészítők kártyái kierültek a Standard módból. Ez több, mint 400 kártyát érint. Oldalt megtekinthettek egy összefoglalót az előző év eseményeiből, és a holló évébe is betekinthetünk.

Az új év egy új alternatív Druid hőst is hozott, Lunarát, akinek a megszerzéséhez csupán 10 játékot kell nyernünk az új metában. Amint teljesítettük a küldetést, a kollekciónkban átválthatjuk a megszokott Malfurion Stormraget, és ha használjuk, akkor új hős animációkat kapunk kezdéskor és a hero power használatakor.

Ahogyan említettem két új mechanika is került a játékba az új kiegészítővel: Echo, Rush. Az Echo használható minionokra és spellekre egyaránt. Működése annyi, hogy egy körön belül többször is kijátszhatjuk azt a lapot, ha a manánk engedi. Például az oldalt található Face Collector legendary rogue minion kártyát 9 manánál háromszor egymás után kijátszhatjuk egy körön belül, így 3 darab 2/2-es miniont kapunk az asztalra és 3 random legendary kártyát a kezünkbe a Battlecry képessége miatt. A Rush ezzel szemben egy sokkal egyszerűbb mechanika, lényegében egy lebutított Charge. Egy lerakott Rush minion is azonnal tud támadni, de a Chargeal ellentétben, ez csak más minionokat tud ütni abban a körben. Személyes véleményem szerint nem sok értelme van ennek a mechanizmusnak, valami érdekesebb képességet is kitalálhattak volna helyette.

A rejtélyes és varázslatos elemek mellett nagy szerepet játszanak a kiegészítő témájában a Worgenek, amit a játék promóciós képén is láthatunk. A Worgenek alakváltó képessége több kártyában is megnyilvánul (Duskhaven Hunter, Gilnean Royal Guard, Pumpkin Peasant, Spellshifter, Swift Messenger), mégpedig úgy, hogy minden körben miközben a kezünkben van ezek közül a lapok közül bármelyik, alakot váltanak, és az élet és támadási pontjaik felcserélődnek.

Az új kiegészítőhöz új tábla is dukál, ami szintén mágikus, varázslatos tárgyakkal építi föl a négy sarkát a képernyőnknek. Emellé az előrendelők kaptak egy „In a Dark Wood” nevű kártyahátlapot is. 5 Ranked nyereségért 49. Seasonben szintén kapunk egy „Raise the Roof” nevű kártyahátlapot, ami Gilneas(Worgenek otthona a WoW sztorija szerint) házainak tetőit idézi

Értékelés

75%

Összefoglaló Az Echo egy nagyon jó mechanika, ami sok új deck lehetőséget ad az egyes classok számára, de a Rush számomra nagyon semmitmondóra sikerült. A rengeteg távozó kártya és a kiegészítő által behozott új lapok felrázzák a kicsit ellaposodott metát, így egy kis új életet rázva a meccsekbe; A Baku the Mooneater kártyát rengetegen használják és kezd erőltetett lenni.

75%

Aktuális fórumtémák

Eseménynaptár

Translate »