Oldal kiválasztása

Fortnite – Megérkezett a 6. szezon

Fortnite – Megérkezett a 6. szezon
6 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Néhány hete véget ért a Fortnite Battle Royale legutóbbi, szám szerint ötödik szezonja. Azok a kitartó játékosok akik végig játszották a Battle Pass-t, azaz 100-as szintre tolták, azok a Ragnarök névre keresztelt legendás kinézettel lettek gazdagabbak, amely akárcsak a Drift, bizonyos mennyiségű összegyűjtött tapasztalati pont után szinteket lép, és az 5. szinten eléri végleges formáját ami igen csak jól néz ki.

Az előző szezon vége fele számos érdekesebbnél érdekesebb dolog jelent meg a játéktéren, ami a jelenlegi 6. idényt volt hivatott felvezetni. A játékosok különböző gravitációs mezőkbe mehettek be, ahol nagyobbat tudtak ugrani, nem szenvedtek sebzést a zuhanás után, viszont lassabban is értek földet, ami miatt rengetegszer könnyű célpontokká váltak, így ez nem mindenki tetszését nyerte el. Azonban a legkülönlegesebb dolog egy hatalmas lila kocka volt, amibe ha belelőtt egy bizonyos játékos néhány sorozatot az objektum egy sugarat lőtt ki ami jó esetben 30-at sebzett a legközelebbi játékosba, kevésbé szerencsésen pedig ellökte egy távoli pontra a karaktert, aki többnyire belehalt a földet érésbe.

Most azonban mindenre választ kaptak az aktív playerek, a gravitációs mezők eltűntek, a kocka pedig egyenesen Loot Lake-ig vándorolt, ahol a tó közepén található házat felemelte a magasba, ezzel megváltoztatva a térképet.

Ahogy megérkezett a Battle Pass tartalma, mindenki számára világossá vált, hogy az új évad témája nem más, mint a Halloween. Aki hajlandó 950 V-Bucks vagy 10 euró ellenében megvásárolni a csomagot, az a szezon során összesen 7 kinézettel, 1500 V-Buck-sal, 9 ejtőernyővel, 11 hátizsákkal, 4 csákánnyal valamint számos portréval és graffitivel lehetnek gazdagabbal akik rászánják azt a 75-150 órát a szezonban amivel átlagosan ellehet érni a tier 100-at. Aki ezt megteszi, az a rengetek szezonális tartalom mellett a következő idényt már ingyen megszerezheti köszönhetően a Battle Pass-ben található 1500 kifarmolható fizetőeszköznek.

A szezon legaranyosabb része egyértelműen a karakter hátán hordozható kisállatok lettek, melyekből 3 félét lehet kioldani, ha játszunk a játékkal. Legelőször egy kiskutyát vihetünk magunkkal, aki azon túl, hogy elképesztően cuki, különböző interakciókkal rendelkezik, például vicsorog az ellenfél irányába ha lelőnek minket. Rajta kívül egy kaméleon, illetve egy bébi sárkány lehet az úti társunk. Az, hogy mennyire zavaró, hogy valami mocorog karakterünk hátán, illetve mennyire lehet esetlegesen jobban kiszúrni hosszútávról, az majd csak jó néhány mérkőzéssel később fog kiderülni.

A legfurcsább, legbizarrabb dolog a végére maradt, és nagyon úgy tűnik, hogy a fejlesztőknél elgurulhatott az a bizonyos gyógyszer. Miért mondom ezt? Nos, most, hogy a nagy lila kocka „eltűnt” a játéktérről, megjelentek helyette kis lila kockák, úgynevezett Shadow Stone-ok, amiket ha felszedünk, karakterünk egy láthatatlan szellemmé változik. Ebben az állapotban képtelenek vagyunk lőni, azonban van egy olyan képességünk, hogy áthatolhatunk tereptárgyakon, legyen szó fákról, házakról vagy éppen az ellenfél építményéről. Ezzel alapvetően nem lenne nagy gond, de bármikor visszaváltozhatunk csupán egyetlen gomb lenyomásával, így ha beosonunk az ellenfél mögé, nem csupán halálra ijeszthetjük, de könnyedén végezhetünk is vele, ami jól időzítve akár a teljes kör megnyeréséhez vagy pont elvesztéséhez vezethet.

A Fortnite 6. felvonása, ismét rendkívül érdekesnek tűnik. Jelenleg nagyon nehéz messzemenő következtetéseket levonni, hogy az újítások jó vagy éppenséggel rossz irányba viszik el a játékot. Minden esetre én belevetem magam a mókába és aki ugyanígy tesz, azzal remélhetőleg találkozunk a csatamezőn.

Translate »