Oldal kiválasztása

Farmer’s Life – Játékteszt

Farmer’s Life – Játékteszt70% XP70% XP

Életszimulátorból manapság már számtalan témában találhatunk kedvünkre valót. Általában egy nagyobb kolónia vagy családok életének megalapozása és gondozása a célunk, azonban a Farmer’s Life egy ennél szimplább történettel szolgál: egy alkoholista háborús veterán életét kell a helyes vágányra állítani. Hasonló játékokban az előrehaladást általában a főszereplő fejlődése jelenti, de amennyiben szeretnénk, akkor kétes morális döntések során hagyhatjuk karakterünket olyannak, amilyen.

Főhősünket, Kasimir-t kezdetben nagyon sok negatívum éri, amelyet mi tutorialként élünk meg. Először enyhén ittas állapotban állunk neki kertet gondozni, majd gondoskodunk az állatokról is. Ez később sötétebb fordulatot vesz, amikor egy éjszaka villám csap a pajtába és mentenünk kell a benne lévő állatokat. Legvégül pedig azzal zárjuk a bemelegítést, hogy a temetőből másnaposan felébredve eladjuk a szerszámainkat az egyik boltosnak, hogy a szemközti boltban némi alkoholt vehessünk. Malacunktól, Fluffytól viszont semmiért nem válna meg főhősünk, inkább éhen halna.

A játékban rengeteg a tennivaló. A farm gondozásán kívül vadászhatunk, horgászhatunk, de még akár a pálinkafőzésbe is belefoghatunk. A falusi emberektől szimpla küldetéseket is felvehetünk, ami további célokat ad a játékosnak. Ezen felül karakterünk különböző mutatóit is karban kell tartsuk. Ami a legzavaróbb lesz, hogy Kasimir folyamatosan valamilyen alkoholt szeretne inni bármit csinálunk vagy bárhová megyünk. Az egyik fő küldetésünk is pont ehhez kapcsolódik: letenni az italt.

A játék grafikai szempontból érezhetően csiszolásra szorul. Nagyon darabos az animáció minden interakción. Az emberek modellje kifejezetten statikus. Az állatok valamivel jobban mutatnak, de az animációk ott se az igaziak. Találtam például olyan malacot, ami úgy futott, mintha egy lépcsőre lépne fel, majd leesett a földre. A draw distance sem segít a feladatok megoldásában. Például a tutorial zónában az asztalon almák vannak, amelyből ennünk kellene. Azok az asztalhoz közeledve jelennek csak meg, annak ellenére, hogy mellette az üvegek ki vannak rajzolva. A beszéd a játékban Banjo-Kazooie-szerű értelmetlen motyogás.

Értékelés

70%

Összefoglaló A játék önmagában egy érezhetően szeretettel összerakott dolog, de eléggé csiszolatlan. Ha el tudunk tekinteni a grafikai gyengeségektől és a kevésbé beszédes tooltipektől, akkor szerintem az egyik legjobb a hasonló szimulátorok között. Található a nyelvek között magyar is, de sok esetben inkább hátráltatott, mint segített a fordítás.

70%
Translate »