Oldal kiválasztása

Minecraft Wii U Edition – Játékteszt

Minecraft Wii U Edition – Játékteszt
8 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Minecraft most már a Wii U tulajdonosok számára is elérhető. De örülni kell ennek?

Nagyon bosszantó a helyzet jelen tesztünk esetében. Adott egy jó játék, ami évek óta egyre nagyobb népszerűségnek örvend, folyamatosan hódítva a különböző platformokat. Maga a mű kiváló időtöltés. A pixeles világban végtelenek a lehetőségek, voltaképp csak a saját kreativitásunk állhat az utunkba, a móka sosem ér véget… Ez a Minecraft dióhéjban, amit szinte mindenki ismer a világon, és ami az egyik legnagyobb üzletté nőtte ki magát – magáról a játékról rengeteg infót találtok a jatekok.hu-n. Ehhez jönnek a letölthető tartalmak, a kis kiegészítések, a javítások, amiknek a pénztárcánk vastagsága szabhat csak határt. Kötetlen szórakozás az egész családnak, most már a Nintendo készülékén is. Hurrá! Vagy mégse?

Így, évekkel a  alapjáték megjelenése után, amikor azt látjuk, hogy „Minecraft Wii U Edition”, akkor elvárná az ember, hogy az „edition” szó takarjon valamit. Valami pluszt, amiért érdemes megvenni a játékot a konzolra, valamit, amitől felcsillan a szemünk, és szaporábban ver a szívünk.

Kapunk ilyet? Nem. Semmit. Nincs semmi, ami indokolná az „edition” szó jelenlétét. Ez a játék egy egyszerű port, ami annyira pofátlan, hogy még a Wii U adta lehetőségeket se használja ki. Az egész egy egyszerű másolata a meglévő tartalmaknak. Alapjáték és 6 DLC, ezt kapjuk a pénzünkért. Szóval rutinos játékosoknak, akik már ismerik, szeretik, nem éri meg befizetni rá. Semmi sem ad rá okot, hogy foglalkozzanak vele, hacsak nem annyira elvakult rajongók, hogy muszájból beszerezzék.

Az új játékosok esetében pedig miért válasszanak egy kevésbé kényelmes portot, ami egyszerűen ignorálja a gép képességeit. Érintőképernyő kihasználása – nincs „drag and drop”, most komolyan? Mozgásérzékelő? A játék mindegyiket szinte teljesen mellőzi. Igen, jól olvassátok, a Wii U azon funkciói kerültek kispadra, amik miatt megvenné az ember a konzolt. Az irányítás egyeseknek kényelmetlen lehet, ha borzasztónak nem is, de jónak sem nevezném. Két pozitívumot lehet megemlíteni a játék kapcsán, az egyik a pro kontroller támogatása, a másik pedig a játék tükörsima futása, bár az utóbbit nevezhetnénk kötelező minimumnak is.

A Minecraft Wii U Edition tehát csak a nevében az. Ezért az árért már évek óta elérhető tartalmat kapunk a Wii U-ra, de a fentiek miatt senkinek nem ajánljuk a játékot, ha csak nincs más lehetősége, mint hogy a Nintendo konzolján töltse el idejét. Minden játék neve mögé oda lehetne írni, hogy XY Edition, de csak azért, mert valami megjelenik egy másik platformra, még nem lesz „több”, azt ki kell érdemelni, tenni kell érte. 
Esetünkben ez elmaradt, így a szigorú pontozást is csak a Minecraft maga menti meg az értékelhetetlentől.

Értékelés: 4,5/10

Translate »