Oldal kiválasztása

The Escapists 2 – játékteszt

The Escapists 2 – játékteszt80% XP80% XP
7 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Az első részről készült tesztünket itt olvashatjátok.

Az első rész pozitív fogadtatása után a készítők egy még komplexebb játékot hoztak létre. A folytatás nem csak az első rész hiányosságait, gyenge pontjait javítja ki, de számos funkcióval gyarapítja is azt. Az egyik legszembetűnőbb változás az UI és az információk könnyebb kezelése, így a kicsit nehezebben tanuló játékosok is egyszerűbben ráérezhetnek a börtön életének működésére. Bár több helyen olvastam fórumokon, hogy sokan már a tutorial börtön-t is elbukták, de elvégre ez egy olyan játék, ahol addig kísérletezel, még végeredményben sikerül végrehajtani a terved.

A börtönlakóink testreszabására számos lehetőséget kaptunk, így talán saját avatarunkat is megcsinálhatjuk egy-egy börtönben. Ha létrehoztuk saját karakterünket, akkor szóljunk a barátainknak is, mert a folytatásban már akár velük együtt is játszhatunk , így segíthetnek, vagy épp lerombolhatják terveinket. Összesen akár 3 barátunkkal együtt szökhetünk a börtönökből, amik jelentősen felgyorsíthatják az előkészületeket, és megoszthatja a feladatokat a játékosok között. Arra azért ügyeljünk, hogy a kiszabaduláskor is együtt legyünk, mert a multiplayer coop és versus is lehet 😉

A felhasználható tárgyak száma és a lehetséges kombinációk száma elég drasztikusan megnőtt, de még a sandbox jelleg mindig elég sekély számomra, mert nagyon sokszor egy bizonyos tárggyal egy bizonyos helyen megálva és E betűt nyomva nyerünk. Így valóságban a saját ötleteink száma limitáltabbá válik, de el nem vész. A kilootolása sokkal nehezebbé vált, mert ha valaki földre kerül, akkor mintha ágyúból lőttek volna ki egy nővért az irányába, aki felkapja, és ugyanilyen sebességgel dobja be a kórházi ágyba. Ha szeretnénk valamilyen tárgyat elzsebelni, akkor bizony gyors reflexekre lesz szükségünk.

Hamarosan érkezik egy pályakészítő is, ahol készíthetünk és másokkal megoszthatunk börtönöket, amikből megszökhetünk. Ez a funkció, és a multiplayer lesz az, ami nagyobb számban bevonzza majd az embereket és tartja itt huzamosabb ideig. Aki esetleg nem játszott az első részzel vagy játszott, de kicsit könnyebbre vágyik, az ne hagyja ki ezt a részt. A multiplayer egészen egyedi játékélménnyel szolgál mindegyik fél számára (csak nehogy a barátságunkba kerüljön a dolog 😉 ).

Értékelés

80%

Összefoglaló Multiplayer nagyban felgyorsítja a dolgokat, és az első rész kibővítésével közösen egy teljes értékű folytatást hoztak létre a készítők. Ha valaki taktikázni és lopakodni szeretne a barátaival, az ne hagyja ki ezt a játékot a kollekciójából.

80%
Translate »