Oldal kiválasztása

Cowpocalypse játékteszt

Cowpocalypse játékteszt40% XP40% XP
5 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Sok fajta játék van a világon, akció dús, történetre kiélezett, stratégiai és még sorolhatnám. Vannak amelyek elterjedtebbek, és vannak amelyekkel csak néha néha találkozunk. A mai játékunk is az utóbbi kategóriába tartozik, ugyanis ez egy egyszemélyes „csapat” által készített indi játék, ami az úgynevezett point and click családba tartozik.

Alap történetünk nem sok értelemmel kezd, egy fiú felébred a szobájában arra, hogy ég a kert, elrohantak a tehenek, és egy rénszarvas lóg az ágya fölött a tetőn keresztül. Elég agyfájdító látvány és nehéz kitalálni, hogy mi is vár ránk, azonban ez ad neki egy kis misztikumot, amit elindít minket az úton.

Sajnos ez a misztikum elég hamar visszatér az angol által mind fuck-nak hívott fogalomba. Kiderül, hogy a rénszarvas a télapó kedvence Rudolf, és magával az öreggel is találkozunk, aki igen csak furcsa és sejtelmesen álldogál a hátsó kertben. Minden esetre miután minden puzzle-t és feladatot megoldunk, kiderül hova lettek a tehenek, viszont míg addig eljutunk, nem éppen érdekes.

Az ilyen játékok egy dologgal tudnak operálni az pedig a történet vezetés, mielőtt elmondanám, hogy mennyire nagyon nem jól használja az egyetlen eszközét, el kell hogy mondjam, egyetlen egy ember csinálta a játékot, aki kitalált egy szerinte jó mesét és ez még csak a 3 rész egyike. Így nem kizárt, hogy később érdekesebb lesz, és valójában hobbi játéknak nem olyan szörnyű, de mint átlagos játék egyszerűen szenvedés végig vinni. Nem visz előre a történet, nem izgalmas az a kevés dolog ami történik, olyan érzés az egész mint ha valaki részegen akarna elmesélni egy story-t.

A játék végén a fejlesztő sráctól kapunk egy kis üzenetet, melyben leírja, hogy hogyan pattant ki a fejéből az egész és, hogy készen van a teljes történet, amit még 2 részben fog majd bemutatni nekünk. Nem mondom, hogy életem legrosszabb játéka volt, de kétlem, hogy a következő két részre szánnék időt.

Sajnos nem minden indi játék lesz berobbanó siker, hiába az elszántság és beleölt munka.

Felülvizsgálat

40%

összefoglalás Látni az elszántságot és a munkát a játékban. Őszintén kívánom a fejlesztő srácnak, hogy befusson egyszer ha ennyire szereti a játékfejlesztést, de ahhoz ennél többet kell nyújtania.

40%
Translate »