Oldal kiválasztása

Golf With Your Friends – Játékteszt

Golf With Your Friends – Játékteszt82% XP82% XP
4 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A Golf With Your Friends egy minigolf játék, ahol nem körökre bontva, hanem egyszerre játszhatunk akár 12 játékossal együtt. Ahelyett, hogy egy golfozót irányítanánk, magát a labdát irányítjuk és próbáljuk benavigálni a pályák végén lévő lyukba. A feladat viszont nem ennyire egyszerű, ugyanis csapdákon, csöveken, hatalmas ugratókon és még sok máson kell keresztül jutnunk a célig. Ha még ennél is többre vágyunk, akkor módosítókat (pl.: alacsony gravitáció), de akár teljesen más játékokat (pl.: jégkorong) is belevihetünk a pályákba. Ezen felül a teljes multiplayer káosz érdekében power-upokat is gyűjthetünk, hogy jól kiszúrjunk a többiekkel.

A játékban az írás pillanatában 11 darab teljes szett található, amelyek különféle tematikával rendelkeznek. Van közöttük kalózos, kísértetházas, cukorkás, de még Worms-ös is (elvégre mégis csak a Team17 kiadásában elérhető a játék). Azt lehet mondani, hogy minden pálya egy más-más játékstílust követel. Némelyiken a precíz, hosszú lövésekkel hatalmas területeket be tudunk járni, de másokon inkább a precíz, rövid lökések lesznek a jellemzők. Amennyiben úgy éreznénk, hogy már minden pálya mestere vagyunk, és csukott szemmel lökjük be a labdánkat a lyukba, akkor sem kell aggódni, ugyanis Steam Workshop támogatás van a játékban, ami az írás pillanatában 7372 db custom pályát jelent. 

Ahhoz, hogy kitűnjünk a pattogó labdák tömegéből számos lehetőséget kapunk a labdánk egyedivé tételére. Labdánkat kedvünkre színezhetjük, sapkákat adhatunk neki (mert anélkül nincs customization manapság), a labda által húzott csíkot is alakíthatjuk és a vízben használt felfújható karikánkat is. Ahhoz, hogy azért mégis könnyebb legyen kiismerni magunkat a játékosok nevei feliratozva vannak a labdák felett. Természetesen a labdák egymásnak is ütközhetnek (ha csak ki nem kapcsoljuk) így a „balesetek” gyakoriak a multi játékok alatt. Pro tip.: ha valaki túlságosan jól halad, teljes erőből üsd el az épp gurítás alatt álló labdáját 😉

A legújabb ingyenes frissítés keretében a tenger mélyére mehetünk, ahol polipok és más vízi élőlények között lökhetjük a labdánkat. Ahogy minden más helyszín, ez is 18 lyukból áll. A par-hoz meghatározott ütés szám elég szűkmarkú, de kis gyakorlással nem lehetetlen elérni őket. Az ágyúból kilövés kicsit trükkös, de nekem egy kicsivel hasznosabb megoldás volt az, hogy a kilövés helyett szimplán végiglőttem a nyitott csövön a labdát.

Értékelés

82%

Összefoglaló Mindenképp partyban érdemes játszani a játékot. Soloban sem rossz, de rengeteget tesz hozzá a többi játékos nyújtotta versengés és a másik bénázásán való nevetés. A Steam Workshop integriácó miatt a pályákból sem fogunk egyhamar kifogyni, de folyamatosan érkeznek az ingyenes content updatek is a játékhoz.

82%

Aktuális fórumtémák

Eseménynaptár

Translate »