Oldal kiválasztása

Boom Ball 3 for Kinect – Játékteszt

Boom Ball 3 for Kinect – Játékteszt80% XP80% XP
6 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A Kinect olyan volt, mint egy csoda: innovatív ötletek, újszerű, kontrollermentes irányítás, hang-vezérlés. Sorba jöttek ki a játékok rá, kaptuk a jobbnál jobb címeket, majd egy csapásra a minőségük elkezdett kívánnivalót hagyni maguk után. Majd egyszer csak ráuntak az emberek. Jött a Kinect 2.0 az Xbox One megjelenésekor, kaptuk az ígéreteket, egy szebb és jobb jövőről, ám az elmúlt pár évben ennek a perifériának is hányattatott sorsa lett. Ebben a keserédes környezetben jelent meg a Boom Ball harmadik része, amiben viszont minden benne van, amiért egyáltalán érdemes megtartani a szenzort!

A brick-breaker, vagyis faltörő játékok mindenkinek ismerősek lehetnek, hiszen már a 90-es években megjelentek a telefonokon és a PC-ken. Ezekben a célunk az volt, hogy adott számú labdával, lebontsuk a pályaként szolgáló akadályokat, szintenként nehezedve. A változatosság ezekben a címekben is megvolt, voltak egyszerűbb darabok, illetve olyanok is, amik már különféle labda -és tégla-típusokkal operáltak, ezzel gondoskodva a változatosságról. A Boom Ball 3 ezt az alapot használja fel, ám mindezt már 3D-ben élvezhetjük!

Adott nekünk 50 különböző pálya, melyek ráadásul különféle helyszínekre is kalauzolnak, a farmtól a sivatagig. Változtatás történt a játékmenetben annyiból, hogy most már nem csak az alap normál fokozaton játszhatunk, hanem kaptunk egy Gyors és egy Turbó módot is! Ezekre azért van szükség, mert a pályák időre mennek, teljesítésükért csillagokat kapunk, mely a nehézség függvényében növekszik. Adott számú csillagért vehetünk új ütőket, de ha kedvünk van, bármit bescannelhetünk, kutyát, macskát, ping-pong ütőt, amihez csak kedvünk van.

A pályákon elszórva találhatunk minket erősítő power-upokat, melyek sokszorozzák a pályán lévő labdák számát, vagy nehezebb golyót kapunk, ami könnyebben zúzza le a téglákat. A sokszorozásnál érdemes észnél lenni, mert könnyen kaotikussá válhat a játék és egy labdával mindenképpen rendelkezünk kell a pálya lebontásáig, vagy kezdhetjük elölről! A játék sava-borsát a kooperatív mód adja, hiszen most már egy barátunkkal vállvetve is küzdhetünk a továbbjutásért! Egymást segítve, sokkal hamarabb végezhetünk egy-egy pálya-szakasszal, mint egyedül, főleg a Turbó fokozaton! Csak győzzük energiával!

Mostanában nem elég, hogy Kinect játékból alig van, a jó játékok még ritkábbak, így érdemes megbecsülni! Órákig tartó szórakozást nyújthat, akár házibuliban is, szóval garantáltan elő-elő fogjuk venni később is!

Értékelés

80%

Összefoglaló Szórakoztató Kinectes játék, mely leginkább többed magunkkal játszva mutatja meg mit is tud!

80%
Translate »