Oldal kiválasztása

Barotrauma – bemutató

Barotrauma – bemutató68% XP68% XP

A Barotrauma egy 2D kooperatív túlélőhorror játék, amelyben közösen kell egy tengeralattjárót irányítani és életben tartani. Ennek a hajónak és legénységének menedzselése lesz a játék fő célja, amelyben az FTL: Faster Than Light és a Rimworld inspiráció nagyban megjelenik. A játék története a nem túl távoli jövőben játszódik, ahol a felszín lakhatatlanná vált és az emberek a Jupiter holdjának, Europának a vize alá menekültek.

A játék során küldetéseket kell végrehajtanunk, miközben bázisok között navigálunk. Ezt megnehezíti majd a sötét víz mélyén lévő számtalan horrorisztikus tengeri lény. A lények elleni védekezéshez megfelelő fegyverzet is áll rendelkezésünkre, bár ez önmagában nem elegendő. Sokszor jobb inkább a hajón található radar segítségével feltérképezni a környezetünket és másképp navigálni. Viszont ez sem menthet meg minket a legnagyobb ellenségtől: a saját csapattársainktól.

A hajóink egészen masszív méretűek is lehetnek és akár 16 játékos próbálhatja összetartani a csapatot a különféle veszélyek közepette. Nagyon részletes mechanikai rendszer áll a hajó felépítésében. Egészen a kábelezésekig lebontva testre szabható a működése az egyes eszközöknek. A tengeralattjáró kialakítása elég nagy odafigyelést igényel, ugyanis nagyon könnyű elveszni benne az első néhány alkalom során. A navigáció nagyon fontos a járművön belül a katasztrófa elhárítás miatt is, ugyanis ha szerelő szerepkört kapunk a csapatban, akkor nagyon gyorsan el kell jussunk a javításra szoruló területre.

Több class áll rendelkezésünkre amelyek saját feladatkörrel rendelkeznek a legénységben: Captain, Engineer, Mechanic, Medic, Security officer és Assistant. Amennyiben nem barátokkal játsszunk (ami nagyon ajánlott), akkor talán a kapitány szerepe lehet a legjobb, ugyanis a botokat talán így lehet a legjobban navigálni a teendők felé. A class rendszeren kívül több RPG elem is megtalálható a játékban. Például az egyik ilyen a testrészekre bontott sebzés rendszer, ahol permanens sérüléseket is szerezhetünk. Ezen felül még egy reputation rendszer is megtalálható a játékban, amely a különböző frakciókkal való kapcsolatunkat befolyásolja majd.

A játék nagyon komoly méretű Steam Workshop tartalommal rendelkezik. Ezt nagyban segíti, hogy a forráskód nagy része szabadon elérhető GitHubon. Ha multiplayer meccsekbe akarunk csatlakozni, akkor ott szinte ritka, hogy modolatlan meccset talál az ember. Mindenképp érdemes szétnézni a közösségi módosítások között, ezáltal létrehozva a személyre szabott kalandot magunknak. Például a letölthető custom hajómodellből jelenleg 31,123 darab található a workshop kínálatában.

Értékelés

68%

68%
Translate »