Oldal kiválasztása

Airhead – játékteszt

Airhead – játékteszt73% XP73% XP

Az Airhead egy puzzle-platformer játék könnyed metroidvania elemekkel. A játék során egy testet, Body-t irányítjuk, aki találkozik egy Head nevű fej alakú lénnyel, ami folyamatosan ereszti ki magából a levegőt. Elhatározza karakterünk, hogy megpróbálja megmenteni az életét. A játékmenet ezáltal abból fog állni, hogy folyamatosan töltögetjük fel a fej levegő készletét és a fizikát kihasználva platformer feladatokat oldunk meg.

A pályarészeken való haladáshoz kreativitásunkat és ügyességünket is próbára teszi majd a játék. Head levegő szivárgása egyfajta sürgetést ad a feladványok megoldásába, ami miatt néha igen szoros volt egy-egy megoldás végrehajtása. Főként palackokból kiszívva tudjuk feltölteni a levegőkészletünket. Ebből többféle létezik, amelyek megváltoztatják karakterünk fizikáját. Például az egyik gázfajtát felszippantva könnyűek leszünk és lufiként emelkedhetünk a levegőbe.

A felfedezés nagy eleme a játéknak, innen jön a metroidvania jelleg. Mindig érdemes az egyértelműnek tűnő útvonaltól eltekinteni és rejtett dolgokat is felfedezhetünk. Folyamatosan bővül az eszközkészletünk, ahogy a játék előrehaladtával új dolgokat ismerünk meg. Többször kell majd két darabként gondolkodnunk. Például a fejet lehelyezve gyorsan elszaladni elmozdítani valamit és visszafutni mielőtt kifogyna belőle a levegő. Ha nagyon elakadnánk vagy csak szimplán nem vagyunk jók a puzzle játékokban, akkor segítséget is kaphatunk a feladatok kapcsán, de meg van a lehetősége ennek az útmutatásnak a kikapcsolására is.

A játék képi világa nem használ komplex, részletes grafikai elemeket, inkább egyszerűbb formákkal dolgozik, amelyeket nagyon kifejező színekkel társít. Sötét földalatti barlangoktól, amelyekben idegen élőlények vannak egészen a naplementés hegyoldalig sok különböző tájat látunk majd. A sötét barlangokban a beszűrődő fény és a játék során megszerezhető világítás képessége nagyon látványos effektet biztosít az amúgy szimpla geometriának.

Értékelés

73%

73%
Translate »