Oldal kiválasztása

3rd Eye – Halloween

3rd Eye – Halloween64% XP64% XP
5 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A japán horror mindig is egy külön kategóriát képzett a más országok műveihez képest.. Gondoljunk csak a például Junji Ito mesterműveire, amit ugyan utánozni tudnak mások, de valamiért az még sem olyan rémisztő, mint az eredeti. A 3rd Eye is egy ilyen bizarr japán point and click játék, amiben a Touhou projectből ismerhető Koishi Komeiji a főszereplő. Feladatunk a játék során az, hogy ezt a névadó 3rd Eye képességet használva egy „tudat alatti világba” pillantsunk be és a kéz világgal közösen feladatokat oldjunk meg.

A sztori nagyrészt Koishi Komeiji múltjával kapcsolatos mentális küzdelmét mutatja be. Gyakran mosódik össze a két világ annyira, hogy nem tudni már biztosan melyik-melyik. Kicsit Tim Burton-féle megjelenése van a játéknak, és sokkal sötétebb, elvontabb világa van, mint az alapot adó Touhou. Koishi harmadik szemét használva bepillanthatunk az egyes emberek gondolataiba, de emellett a környezetet is Silent Hill-szerű rémisztő kinézetre változtatja.

A sztorit őszintén szólva én a fele után nem sokkal elvesztettem. Annyira zavaros lett minden hogy nem tudtam tovább nyomon követni. Ezen az a tény se segített, hogy mintha az angol nyelvű fordítás sok helyen hibás lett volna. A feladatok nagy része csak annyi, hogy egy bizonyos tárgyat egy bizonyos dologhoz tegyünk. Ezzel nem is lenne gond, de több alkalommal nem láttam összefüggést a két dolog között. Inkább emiatt volt szükséges a gondolkodás, mint a feladványok nehézsége miatt. Több endingje van a játéknak, de le merném fogadni, hogy kevesen lesznek, akik többször neki esnek, hogy feloldják őket.

A háttérzenék és a különböző zajok jól kísérik a fura, hátborzongató képi világot. Sok helyzetben volt, hogy a hangok vitték a hátukon a történést. Inkább egy könnyedén kijátszható, cuki-ijesztő játék ez, mintsem egy kemény horror. Azt meg kell hagyni, hogy 1-2 hangosabb háttérzene egy idő után elég idegesítővé tudott válni, de szerencsére nem kell sosem túl sokat hallgatni őket. Valamiért a játék olyan szinten brutálisan hangosan indul el legelső indításkor, hogy ha fejhallgatóval próbálkoznátok vele, inkább húzzátok le a hangerőt, vagy vegyétek le addig a fejetekről még a beállításokhoz eljuttok.

Értékelés

64%

Összefoglaló Úgy érzem, hogy a történet maga elég nyomós, komoly dolgokat próbál feldolgozni, de valahogy a picit döcögős játékmenet és a gyenge fordítás rányomja a bélyegét a végeredményre. Egyszerű, de néha logikátlan feladatmegoldások szintén elvesznek az élményből. Leginkább annak tudnám ajánlani, aki egy kevésbé ijesztő horrort szeretne a szezonra.

64%

Aktuális fórumtémák

Eseménynaptár

Translate »