Oldal kiválasztása

Weedcraft Inc – játékteszt

Weedcraft Inc – játékteszt80% XP80% XP
5 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A Weedcraft Inc-ben a célunk, hogy miközben egyre több és több pénz zsebelünk be, és növeljük a fogyasztói körünket, létrehozzuk a saját termékeinket és a #1 drog árusok legyünk a városban. Lehet akár legális, akár illegális eladás, mindkét oldalt utalhatjuk. Ehhez annyit kell tennünk, hogy figyeljük a vásárlók igényeit (kinek milyen íz, minőség, ár tetszik), keresztezzük az egyes fajtákat és előállítjuk a tökéletes terméket.

Karrierünket két scenario közül választva kezdhetjük el. Egyik esetben apuka meghalt, testvérünk a papa utolsó napjaiban kezdett füvet termeszteni gyógykezelés céljából, majd az általunk alakított szereplő gazdasági tanulmányival kombinálva egy pincéből indított gazdaságot indítunk. A másik lehetőség pedig egy már meglévő üzletbe betársulni és csúcsra járatni azt. Ha nem szeretnénk sokat várni, hogy beinduljanak a dolgok akkor érdemesebb az utóbbit választani, mert saját üzletünk beindítása bizony elég próba-szerencse alapon történik (akárcsak a való életben is).

Minden vásárlónak megvan a maga ízlése, igénye és története. Számunkra az a fontos, hogy kiadásainkat úgy alakítsuk, hogy a lehető legnagyobb rétegnek megfelelő terméket tudjunk előállítani. Ahhoz, hogy ezeket a rétegeket elérjük nem elég csupán a pincénkből árulni a cuccot. Vannak, akiknek csak bizonyos épületekben adhatunk el, de vannak olyanok is, akik kizárólag legális forrásból vásárolnak. Üzletünk alakítása során ezt figyelembe kell vennünk, és ezáltal a rendőrség nyomozásait is. Nem gond, ha a tilosban járunk néha-néha, csak legyen egy jó barát a kékeknél 😉

Ahogy egyre nagyobb a forgalmunk, úgy megnyílik a lehetőség az alkalmazottak felvételére is. Ez jelentősen megváltoztatja a játék eddigi menetét, ugyanis idáig aktívan „dolgoztunk” a termesztés/eladás terén, ezután már a beosztottjaink menedzselése és a piaci rések feltöltése lesz a feladatunk. Természetesen minden alkalmazottnak megvannak a maga ambíciói, képességei és elvárásai a fizetéssel kapcsolatban. Ahhoz, hogy ezeket megismerjük beszélgethetünk velük. Ha már elég befolyásosak vagyunk, akkor megkérhetünk egy másik alkalmazottat, hogy információt gyűjtsön számunkra, így már csak a fontosabb témákról cseveghetünk. Ezen felül megkérhetünk még valakit arra is, hogy például győzze meg a vásárlókat, hogy a mi termékeinket vegye meg a konkurencia helyett, vagy hogy lopjon el egy kifejlesztett magot a versenytársaktól.

A humoros, szatirikus karakterek, helyzeteken túl azért van egy mélyebb jelentése is a játéknak (ha szeretnénk meglátni benne). Megismerhetjük mindkét oldalát az üzletnek: az illegális, alvilági terjesztést, és az orvosi kannabisz fogyasztást is. Nem csak gazdasági és társadalmi szempontok alapján találkozunk ezekkel a témákkal, de saját politikai kampányt is indíthatunk majd, amiben az erről a kultúráról kialakított képet formálhatjuk az elképzeléseink (és érdekeink) szerint. Egy fajta „ismeretterjesztő” feladata is van a történetnek, ami már csak rajtunk áll, hogy mit szűrünk le belőle. Magyarországon zéró tolerancia van a kábítószerekkel szemben. A fogyasztás és a terjesztés is ugyanúgy büntetendő.

Tesztünket a Devolver Digital 4/20-ra készített promo videójával zárnám.

Értékelés

80%

Összefoglaló Összetett menedzsment játék a legális és illegális kábítószer terjesztésről. Akkor is jó szórakozást nyújthat, ha nem érdeklődünk a drogok világa iránt. A humoros külső alatt a komor valóság is megtalálható.

Austin High
80%

Aktuális fórumtémák

Eseménynaptár

Translate »