Oldal kiválasztása

Watch Dogs: Legion – Játékteszt

Watch Dogs: Legion – Játékteszt85% XP85% XP
3 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A Watch Dogs sorozat első részét, anno 2013-ban indította útjára a Ubisoft, akik fűt fát ígértek, és az előzetes elvárásokhoz képest, hatalmas bukás lett a vége. A kiadó tanulva hibáiból, 2016-ban ki is adta a második részt, új főhőssel, új helyszínnel, ami már egy jobb próbálkozás volt, de valahogy még mindig nem az igazi, így a franciák kénytelenek voltak változtatni a jól bevált formulán, és azt kell mondanom, hogy a lehető legjobban tették ezt meg.

A történet szerint egy ZeroDay nevű terrorista robbantásokat tervez, melyet a DedSec lefülel, a tutorial főhőse Dalton megpróbálja ezeket a robbantásokat megállítani, (ekkor megtanuljuk az irányítást is), Dalton rájön, hogy nem tudja leállítani a robbantásokat, azonban eközben a DedSec főhadiszálláson valaki rajta üt a hackereken, és kivégzik az ott tartózkodó DedSec tagjait, sőt ráfogják a robbantásokat a csoportra, aminek következtében a helyi „rendfenntaró” közösség, az Albion rögtön a DedSec nyomába ered. Azonban a végén egy tag életben marad, akinek köszönhetően mi is beépülünk a szervezetbe, így első karakterünkkel útnak indulva, az a feladatunk, hogy minél több ember véleményét változtassuk meg a csoportról, és toborozzuk be őket magunk közé, azon felül, hogy megtudjuk, ki is az a rejtélyes ZeroDay, és mi baja volt a hackerekkel, valamint megállítsuk az Albiont. A Ubisoftnál nem hazudtak, London városa hatalmas, mely jó néhány körzetre van felbontva, és ebben az óriási világban tényleg bárkit beszervezhetünk magunk közé. Mondjuk így utólag belegondolva, furcsa, hogy egy gyereket sem láttunk London utcáin, de ez valahol teljesen érthető, és talán kicsit szőrszál hasogatás is. Egyszerre számos Operátor lehet a csapatunkban, akik mind-mind különböző különleges képességekkel, fegyverekkel, eszközökkel rendelkeznek. Például a profi bérgyilkosnál nagyobb a célzás rásegítés, a méhész képes kibernetikus méheket küldeni az ellenségre, az egyenruhás katonáknál, pedig nem risztanak be a kapuk, bárhova betudunk menni vagy sokak kedvence az idős néni, aki tökéletesen el tud vegyülni bárhol.
A világ hatalmas, és rengeteg benne a tenni való, azonban olykor elkerülhetetlen, hogy rövid időn belül két nagyon hasonló küldetésbe fussunk bele (ez főleg a mellék missziókra igaz).

Megjelenéskor a játék hemzsegett a bugoktól, melyet azért mostanra sikerült többnyire kijavítani a kiadónak. Nagyjából 40 órányi játékidőt követően 2 olyan hibával találkoztunk, amely tönkre tette a játékot (illetve kétszer ki is fagyott PS5-ön), az egyiknél a karakter egy magaslati pontról beesett egy kis lyukba, ahonnan nem tudott kijönni, a másiknál pedig úszás közben, mikor nekünk jött egy hajó, beesett a karakter a textúra alá. Mindkét esetben csak az újra töltés segített, szerencsére megmaradtak az Operátorok, a Perma Death mód ellenére. Igen, a játékban választhatóan van Perma Death mód, amely a nehézségi szinttől független, így ha egyik Operátorunk meghal, akkor az adott történet során, vele már garantáltan nem fogunk tudni játszani a továbbiakban, ami egy nagyszerű gondolat, azonban néha nagyon idegesítő tud lenni, mikor egy küldetésen belül 3 Operátort veszítünk el (olykor a legjobbakat). Míg a sztori előrehaladtával a játék egyre nehezedik, ha nem csak végig rohanunk a játékon, a város különböző pontjain gyűjthetünk úgy nevezett Tech Pontokat, melyek segítségével fejleszthetjük eszköztárunkat. Különböző drónokat, robot pókokat, hacker képességeinket fejleszthetjük, amely meg fogja hálálni a rá szánt időt, mivel élvezetnek és nem szenvedésnek fogjuk fel a Watch Dogs Legion-t ebben az esetben. Azonban ezeket sem olyan egyszerű megszerezni, logikai elemekkel, puzzle elemekkel is operál a játék, így néha alaposan megdolgoztatja az ember agyát, mire rájön az amúgy teljesen logikus megoldásra. Sőt, különböző tárgyakat, hangfelvételeket, jelentéseket is gyűjthetünk, amelyek segítenek kiegészíteni a történetet, a múltat és a jelent egyaránt. Ahogy korábban is beharangozták a Drónok és a robotpókok is hatalmas szerepet kapnak a játékban, vannak feladatok, amiket csak ezekkel az eszközökkel tudunk teljesíteni.

A játékban számos mini játék is található, lehetőségünk van QTE szekvencián belül focilabdával dekázni, NPC-k ellen Dartsozni vagy csomagokat szállítani A-ból B-be, vagy underground klubbokban is megverekedhetünk más bajnokokkal, akiket utána besorozhatunk a DedSec tagjai közé.

Karakterünket érthető módon nem tudjuk személyreszabni külsejét tekintve, azonban ruháját, maszkját, sőt, még akár szájmaszkot is adhatunk rá.

A játék besorolása a 18+ korosztállyal teljesen helytálló, mivel olykor akadnak olyan gyomorforgató jelenetek, aminél megkérdőjeleztem, hogy tényleg jól látom-e amit látok, de a történetbe ezek is teljesen beleillenek.

Természetesen, ha valakinek nagyon megtetszik a játék, lehetősége van Season Pass megvásárlására (amely majdnem annyiba kerül, mint maga a játék), azonban ezzel lesz teljes az élmény.

Valamikor a jövő évben érkezik majd egy többjátékos mód is az új Watch Dogs-hoz, de erről egyelőre még nem sok mindent tudunk.

Értékelés

85%

Összefoglaló A Watch Dogs Legion egy üde színfolt a Ubisoft eddig kissé bukdácsoló hackeres sorozatán. Nagyon ötletes, hogy tényleg bárkit beszervezhetünk a csapatba, azonban pont ezért, sokkal nehezebb karakterekkel azonosulni, megkedvelni őket.

85%

Aktuális fórumtémák

Eseménynaptár

Translate »