Oldal kiválasztása

The Walking Dead: A New Frontier – Játékteszt

The Walking Dead: A New Frontier – Játékteszt70% XP70% XP
6 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Szinte minden egyes tesztemnél elmondom, így most se maradhat el: A Telltale-nek muszáj lesz újítania. Játékos szempontból az új Walking Dead ugyanolyan, mint a korábbiak: nincsenek új mechanikák; izgalmas, bonyolult részek; grafikailag is ugyanott tartunk, mint korábban. Talán van, aki úgy érzi, hogy az új történetek és a bevált koncepció elég, számomra azonban a történet izgalmai egyre kevésbé kerekednek a repetitív videózás felé. Persze a történet továbbra is rendben van, így hát lássuk, mit hozott az új évad.

A harmadik rész Javier és családja körül mozog: az első zombik megjelenésénél a család ketté válik, Javier testvérének feleségével és gyerekeivel marad, míg a nagytesó fogja magát és lelécel, rögtön a kezdetek kezdetén. Javier mindent megtesz, hogy életben tartsa testvére feleségét, fiát és kislányát, állandóan az utakat járva. Egy szerencsétlen összetűzés után Clementine is bekerül a képbe, valamint találkozunk majd a sorozatból is ismert Jesus-sal.

Az új évad olyan lett, mintha George R. R. Martin írta volna. Csak úgy hullanak a számunkra kedvesebb szereplők. Az írók nem voltak szívbajosak, amikor dönteni kellett egy-egy karakter sorsáról. Javier a megbukott, forrófejű baseballos múltjából igazi, felelős felnőtté nőtte ki magát, és a később képbe került testvérével is remekül működnek együtt. Az epizódok alatt relatíve kevés okom volt unatkozni, mert mindig történt valami, ami külön figyelmet igényelt, ami kicsit magasabban tartotta a pulzusszámot. Talán a legnagyobb baj azonban az, hogy az általunk irányított Javieren és testvérünk feleségén kívül nagyon nem fogunk tudni kihez kötődni érzelmileg. Teljesen új a szereplőgárda, s bár lesznek szimpatikus egyedek, senki nem fog különösebben magához láncolni minket.

Ez a probléma sajnos Clementine-nal is fennáll. Míg az első évadban végig mellettünk volt, a második évadban pedig őt irányítva gyakorlatilag az események középpontjában állt, addig a harmadik évadban jelentősen háttérbe szorult, sokszor pedig nincs is jelen az eseményeknél. Igazi, felnőtt kalandozó vált belőle, akinek célja, hogy megtalálja A.J.-t, az előző évadban vele maradt kisbabát. Azonban ez valószínűleg a negyedik évadban fog bekövetkezni, így viszont a harmadik évadban az volt az érzésem, hogy csak azért szerepelt, hogy ne feledkezzünk meg róla. Se a karaktere, se története nem különösebben mozdult előre az öt epizód során.

Igazából egyre nehezebb komolyabb cikket írni a Telltale játékokról. A történetet nagyon nem elemezgethetjük, hiszen az egész játék arról szól, hogy ki, hogyan éli meg az eseményeket. A játékmenetet szintén nem lehet elemezni, hisz aki legalább egy Telltale játékkal játszott már, az az összeset látta. Egyelőre a stúdió futószalagon gyártja a jól megtervezett, tisztességes iparosmunkákat. Az értékelés is ezt tükrözi.

Értékelés

70%

Összefoglaló Akik szeretik a Telltale játékait, azok semmi újdonságot nem fognak kapni, de valószínűleg végig viszik majd az új évadot is. Az ellenkező tábor pedig bizonyára nem most fogja megkedvelni a Telltale produktumait.

70%
Translate »