Oldal kiválasztása

The Bathrooms – betekintő

The Bathrooms – betekintő

A Bathrooms egy feszült indie horror-kalandjáték-élményt ígér, azonban rengeteg paródiaelemet tartalmaz, hisz maga a körítés is a Backrooms online jelenséget paródiája. A játék úgy kezdődik, hogy a névtelen főszereplőnk egy ködös, elhagyatott iskola közelében ébred, természetesen semmire nem emlékezve, csupán egy fényképpel mely egy kutyát ábrázol. Hamarosan fény derül arra, hogy a kutya a fényképen a karakterünké, és elrabolták tőle. A nyomokat követve jutunk el a hideg, végtelen csarnokok birodalmába, mely a Bathrooms. A játék porcelán útvesztője procedurálisan generált és egy nem lineáris játékmenetet ígér, ami biztosít afelől, hogy nincs két egyforma nekifutás. A procedurális pályán kívül 4 választható nehézségi fok is a játék változatosságát igyekszik növelni. Horror játék lévén, számos veszélyes lakója lesz a Bathroomsnak melyek mindegyike a mi életünkre fog törni kalandozásaink alatt. Az ellenfeleinkkel több módon is elbánhatunk: az egyszerűbb, és már induláskor elérhető módszer az, hogy 1-1 fülkébe rejtőzünk és magunkra zárjuk az ajtót amíg meg nem szűnik a veszély, valamint a későbbiek folyamán a játék rendelkezésünkre bocsájt egy bohóc pisztolyt mellyel hatástalaníthatjuk az életünkre törő borzalmakat (legalábbis egy időre). A játék egyik fontos mutatója a „copium” szint, mely fenntartása szükséges az életben maradásunkhoz, illetve bónusz mozgási sebességet is kapunk, ha szinten tartjuk.

A Copium tartalékunkat egy üdítőautomatából tölthetjük fel, melyhez pénzre lesz szükségünk. Pénzt a pályán szétszórva találhatunk, illetve egy félkarú rablón keresztül szerencsejátékozással próbálhatunk egyszerűbben pénzhez jutni, vagy épp elveszíteni azt. A Copiumon kívül segítségünkre lesz egy üveggömb, mely a következő feladatunk felé mutatja az utat, illetve előjelzi a ránk vadászó bohócok érkezését is. Ezt a gömböt érdemes szemmel tartani a meglepetések elkerülése végett. A játék nem épp a leghosszabbak közé tartozik, attól függően, hogy milyen pálya generálódott le részünk lehet 15 perces és 30 perces nekifutásokban is a pálya bonyolultságától és a feladatok egymástól való távolságától függően.

A The Bathrooms egy egyszerű feladatot tűzött ki maga elé, melyet hiánytalanul teljesít, rövid játékmenete és újrajátszhatósága miatt alkalmi játéknak tökéletes. Azonban paródiajáték jellegét figyelembe véve nem is szabad túl komolyan venni. Egy komolyabb (értsd: nem paródia), szörnyek nélküli horror játék nemrég jelent meg, mely szintén a Backrooms koncepcióját használja, POOLS címen.

Translate »