Oldal kiválasztása

Tank Troopers – Játékteszt

Tank Troopers – Játékteszt70% XP70% XP
7 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A Tank Troopers már az első videók alapján felkeltette az érdeklődésemet, a Nintendótól megszokott színes, vicces köntösbe rejtett tankos játék. A menüben még vidám voltam, a training opcióba is még lelkesen vetettem bele magam, de utána a lelkesedésem már nem volt az igazi, és a későbbiekben sem tért vissza.

De hogy pontosan mi is volt a bajom? Az irányítás az elején horror. Ha az A és B gombokat nyomjuk, akkor előre és hátra haladhatunk, ha a fel vagy lefelé nyilat nyomjuk meg, akkor is ugyanez történik, de nem kell nyomva tartanunk őket, ezzel is könnyítve a célzást és tüzelést. VISZONT! Alapból be van kapcsolva a giroszkóp használata, azaz ha a konzolt mozgatjuk, akkor a tank is fordul vele, és ez elsőre nagyon, de nagyon zavaró, persze ki lehet kapcsolni a menüben, de első indításra akkor is elrontotta a kedvem.

Ha megcsináltuk a gyakorlórészt, akkor jöhet a kampánynak titulálható 30 küldetés, amiknek semmi közük egymáshoz, történetet ne várjunk (mert nincs is). Minden küldetés a képességeink fejlesztésére/tesztelésére szolgál. Én jobban örültem volna egy összefűzött, vicces történetnek, hogy nagyobb hévvel álljak neki ismét ellenségeket vadászni, csillagot elérni, bázisokat pusztítani.

A játék érdekességét igazán a tankok és a bennük helyet foglaló katonák adják. A tankok többnyire szabadon alakíthatóak, ehhez pénzre van szükségünk, amit a küldetésekből nyerhetünk vagy multiplayernél kapunk. Viszont a bennük helyet foglaló egységeknek különleges képességeik vannak. Van, aki tankot javít, mozgásunkat gyorsítja, felerősíti a lövésünk erejét – és a megszokott sémák. Így a saját stílusunkhoz igazíthatjuk a tankunkat.

Most rátérhetünk a játék igazi erejére, a multiplayerre. Három játékmódot kapunk:

  • Team Battle: Klasszikus Team DeathMatch
  • Free-For-All: Ezt sem kell igazán bemutatni, mindenki mindenki ellen.
  • Bomb Battle: Ez már sokkal inkább csapatorientált mód: egy bombát kell eltolni az ellenség bázisára, ha ez időn belül sikerül, akkor a bázis elpusztul.

Multiplayerben, ami kicsit soványnak mondható, hatan kerülünk össze, így 3v3-meccsek alakulnak ki, és vannak elég nagynak mondható pályák. Valamint nem lehet AI ellen játszani, ami egy kis hiányérzetet ad, ne csak a single player részeken lehessen gyakorolni.

A játék látványába és a hangjaiba nem tudok belekötni. Élénk színek vannak, humoros megoldásokkal, így aki rendelkezik 3DS-sel, és szereti az ilyeneket, nem fog csalódni.

Értékelés

70%

Összefoglaló A Tank Troopers, egy jó játék is lehetne, de bosszantó, hogy apró dolgok hiányoznak belőle, amelyek igazán kiemelnék a tömegből. Az árát tekintve nem drága (7,19 £), így ha valaki keres egy multiplayer játékot 3DS-re, akkor merem ajánlani, főleg ha barátok is be tudnak csatlakozni. De érződik, hogy ebben több rejlik, mint amit végül kaptunk.

Tank Troopers
70%
Translate »