Oldal kiválasztása

Számos csapat marad ki a 2019-es EU LCS-ből

Számos csapat marad ki a 2019-es EU LCS-ből
6 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Az ESPN információi szerint a Unicorns of Love, a Roccat valamint a Giants csapata is beadta indulási igényét a jövő évi európai League of Legends bajnokságra, azonban a RIOT Games ezt visszautasította. Korábban már a Splyce és az H2K is hivatalosan erre a sorsra jutott, így előreláthatólag ez az 5 csapat biztosan nem játszik jövőre a bajnokságban.

Felmerülhet a kérdés, hogy miért pont ezek a csapatok, holott némelyik hatalmas rajongói bázissal rendelkezik. A válasz igen egyszerű, üzleti szempontból. a RIOT Games, ugyanis az észak-amerikai versenyen már jól működő franchise rendszert szeretné behozni Európába is. Azaz lesz 12 darab franchise klub akik 10,5 millió eurós összegért cserébe vásárolhatnak maguknak 1-1 helyet az EU LCS-ben ami örökre megmarad.

Jelenleg a „régi” csapatok közül a Fnatic, Misfits, G2 Esports, Team Vitality és Schalke 04 csapatok vehetnek rész biztosan a jövő évi megmérettetésekben. Valamint biztosan csatlakozik a ligához újoncként a dán székhelyű Astralis akik Counter Strike versenyekről már ismertek lehetnek. Ezen hat csapaton kívül, úgy tűnik további 6 csapat számára még van hely, így kíváncsian várom milyen gárdák jönnek még, akik esetleg megtudják szorongatni az idei bajnok Fnatic-ot.

Aktuális fórumtémák

Eseménynaptár

Translate »