Oldal kiválasztása

SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake – játékteszt

SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake – játékteszt76% XP76% XP

SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom – Rehydrated sikere után a Purple Lamp csapata újabb játékkal állt elő, ami ezúttal nem egy feljavított változat, hanem egyfajta szellemi utódja. Megszokott old-school platformozás megfűszerezve néhány szórakoztató, tematikus minijátékkal. A játék a névadó Cosmic Shake által felforgatott Bikinifenéken játszódik. Mivel a játék nyitásakor mi okozzuk ezt a bajt, így célunk az lesz, hogy mindent helyrehozzunk.

A játék során Madame Kassandra által nyitott portálokon tematikus világokba utazhatunk. Minden helyszín egy központi téma alapján van felépítve, amihez öltözéket és egy-egy új képességet is kapunk. A képességek használata nincs a ruhákhoz vagy a zónához kötve és igazából csak kozmetikai szerepük van. A megszerzett képességek a korábbi pályákra visszalátogatva további területeket is elérhetővé tesznek, ami további játékórákkal szolgálhat a gyűjtögetők számára.

Az előző játékkal szemben itt most nem fogunk a karakterek között váltogatni. Végig SpongyaBob-ot fogjuk irányítani, aki a saját képességeit bővíti. Segítő társként ott lesz még Patrik is, aki egy léggömb formájában különféle kommentárral és iránymutatással lát el minket. A platformokon való haladáson kívül könnyed csaták is várnak ránk. Ezek nem fognak túl nagy kihívást jelenteni, de ha mégsem boldogulunk vele, akkor nem büntet meg a játék bennünket. Szinte progress vesztés nélkül folytathatjuk egy checkpointról tovább a kalandozást.

A területeken számos helyen vannak elhelyezve az eredeti showra utaló dolgok. Még az interneten elhíresült mémeket is viszont láthatjuk elég sokszor (például Handsome Squidward, Mocking Spongebob vagy Caveman Spongebob). A karakterek szinkronját az eredeti stáb adja, így teljesen autentikus élményben lehet részünk. Ezt segíti még 101 zene a showból, köztük a közkedvelt Sweet Victory is. A hangeffektek is szintén ezt az irányvonalat követik, egészen SpongyaBob nyikorgó cipőjéig. Hozzá kell tenni viszont, hogy néhány SpongyaBob által mondott szöveg nagyon sokszor ismétlődik. A legrosszabb ebből a „a little dab’ll do ya!”, ami szinte minden gyűjthető dolog felvételekor megszólal.

Értékelés

76%

Összefoglaló Autentikus élmény, amihez fejlett és letisztult irányítás társul. A nehézség a játék célközönségéhez van igazítva. Eredeti szinkronhangok és zenék. Könnyed szórakozás, de elegendő mélység, hogy a teljességre törekedő játékosok is több órányi szórakozást kapjanak.

76%
Translate »