Oldal kiválasztása

Sky Knigths – Játékteszt

Sky Knigths – Játékteszt75% XP75% XP
7 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A tapasztalt játékosok tisztában vannak azzal a ténnyel, hogy az indie műfaj sok-sok eredeti ötletet prezentált már a mi legnagyobb örömünkre. Esetünkben a MOBA-ság árkádosításán van a hangsúly. Nos nézzük meg, hogy ez pontosan mit jelent.

Tom Cruise-hoz hasonlóan nekünk is egy vadászgépet irányítva kell helytállnunk, amiken a fegyverzet és a defenzív fáklya is fejleszthető. Választhatunk, hogy NATO- vagy nem NATO-szövetségesként vonulunk a maximum 4v4 online csatába (opcionálisan AI). Sajnos én úgy láttam, hogy ez csak egyféle pályán lehetséges (egyszerű sivatagos). Ezen nem érdemes csodálkozni, amikor a steam store-ból elkezdjük letölteni a mindössze 100 megás programot (biztos vagyok benne, hogy hegeszteni fognak több térképet is a fejlesztők). A 100 megában még benne vannak mindkét választható frakció vadászgépei,  amelyek csak felépítésükben különböznek egymástól. Akiket érdekelnek a pontos adatok: NATO-oldalról F-16, F-15 és A-10. A nem NATO-kompánia pedig Mig-29, Su-25 és Su-27-ből áll. Mindhárom gépnek megvan a saját szerepe. A könnyebb repülők gyorsak, viszont az életerejük is gyorsabban redukálható nullára. A bombázónak számítók pedig annyira nem alkalmasak légi csatára, ezek inkább levegő-föld fegyverekkel vannak ellátva. Ebből következik a kérdés, miért kell bombát használni? A két csapatnak meg kell védenie 3 légitámaszpontot, segítséget jelentenek a védelemben a játékosokat sebezni képes minionok (légvédelmi járművek). Fentebb volt szó a fejleszthetőségről. Nos vannak passzív képességek, amiből kettőt lehet belőni a magunknak (meccs megkezdése előtt), és vannak a játék közben pontokból feloldható upgrade-ek. Ezek lehetnek hosszabb hatótávú rakéták, nagyobb armor, hatékonyabb fáklya a hőkövetők ellen stb.

Tehát tényleg egy MOBA-alapokon nyugvó játékról beszélünk. Ami egy egyszerű, de nagyszerű szórakozási forma lehet, egy-egy komoly kompetitív meccs közben vagy után. A grafika nagyon egyszerű, de tetszetős a maga kis rajzolt stílusával. A gameplay felülnézetből zajlik, tehát csak síkban kell gondolkodnunk. Összességében minden megtalálható a Sky Knights-ban, ami egy könnyedebb szabadidő eltöltéshez kell. A program egyedül PC-n elérhető, a gépigényről annyit, hogy ha egy irodai géppel rendelkezel, az sem baj.

Értékelés

75%

Összefoglaló A Hampus Bankler első játéka nem hibátlan, viszont érdemes adni neki egy esélyt. Hiszen hangulatos és kellőképpen frissítő tud lenni. Ne felejtsétek el bekapcsolni az öveket!

75%
Translate »