Oldal kiválasztása

Particionálás egyszerűen? MiniTool Partition Wizard 10.2 Free Edition – Teszt

Particionálás egyszerűen? MiniTool Partition Wizard 10.2 Free Edition – Teszt
5 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Ki ne lett volna már olyan helyzetben, amikor a Windows beépített Lemezkezelője nem tudott segíteni egy problémán. Partíciók kezelése, adatok mozgatása, töredezettség-mentesítés, bármelyikbe beletörhet az ember bicskája ha az alap szoftvereket alkalmazza. Erre az esetre találták ki a különféle külső programokat, melyek közül most az ingyenesen (is) elérhető MiniTool Partition Wizard 10.2 Free Edition-t vesszük górcső alá!

A MiniTool Partition Wizard Free Edition egy funkciókban gazdag program, melynek fő célja a lemezhasználat optimalizálása és az adatok védelme. Rengeteg opcióval rendelkezik, melyek segítségével teljes mértékben optimalizálhatjuk a merevlemezt és a partíciókat. A felhasználóbarát felület és az egyszerű kezelés segítségével lemezt másolhatunk, átméretezhetünk, vagy akár átrakhatjuk a komplett operációs rendszert SSD-re, igazából csak rajtunk múlik mire használjuk.

A rendszerpartíció kiterjesztése az alacsony merevlemez-területek megoldására a „Partíció kiterjesztése” funkcióval.:

Teljes merevlemez másolása például bővítés esetén. Ebben az esetben a céllemezen lévő adatok felülíródnak!

Két különálló partíció összeolvasztása. Erre nagy szükség van, ha eredetileg túlságosan feldaraboltuk a merevlemezt.

Az SSD-k térnyerésével a HDD-kel szemben, bizony szükségünk van egy migráló funkcióra is, mellyel a teljes operációs rendszert mozgathatjuk át SSD-re! Gépfejlesztésnél nagyon jól fog jönni!

És ez csak a jéghegy csúcsa, felsorolni is nehéz lenne mennyi extra funkció van benne, a meghajtók betűjelének változtatása, FAT-ból NTSF-be konvertálás és vissza, mindez formázás nélkül, MBR-ből GPT-be való konvertálás, partíciók ki-be kapcsolása, teljes formázás. A határ a csillagos ég és mindez egy ingyenes programmal!

Translate »