Oldal kiválasztása

Öt erős női karakter a Sony játékaiban

Öt erős női karakter a Sony játékaiban
4 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A Sony sosem riadt vissza ha diverzitásról van szó, nem egy játékuk van ahol nem csak emlékezetes férfi karakterek vannak hanem a „gyengédebb” nem is képviselteti magát, ráadásul igazán maradandóan. A mostani cikkben, 5 ilyen női karakterről olvashattok.

Gép testben, ép lélek

A Quantic Dream játékait szerintem senkinek sem kell bemutatnom, főleg ha szeretik az interaktív film élményt, a csavaros történeteket és a mély karaktereket. Az eddigi utolsó játékuk a Detroit: Become Human egy olyan jövőbe kalauzol el bennünket ahol az androidot már léteznek és az embereknek dolgoznak, és persze el is vannak nyomva így egy formálódó lázadás közepébe csöppenünk. Három irányítható karaktert kapunk és egy közülük Kara.

Kara egy házvezető android, aki minden ház körüli munkát ellát, de nem éppen egy minta családnál ténykedik, az apa erőszakos a lányával, Aliceal. Karaban egyszer csak feltámadnak az anyai ösztönök, és deviánssá válik és azt tűzi ki céljául, hogy megvédi a lányt és egy biztonságos helyre juttatja, Kanadába és ezt az utazást élhetjük át az ő történetükben, hogy mélyül el a kapcsolatuk és alakul ki egy anya-lánya érzelem, valamint, hogy bármire képes, hogy biztonságban tudja Alice-t.

A közös jövő záloga

A Tavalyi év egyik legalúlértékeltebb játéka biztosan a Days Gone, aminek kell egy kis idő, hogy mindenkinek bebizonyítsa, hogy egy fantasztikus címről van szó. Főszereplőnk, Deacon St. John akitől a freakerek (zombik) miatt elszakítják a feleségét Sarah Whitaker-t akiről ráadásul azt hiszi, hogy meg is halt. De ahogy haladunk a történetben kiderül, hogy Sarah valójában él és ha az nem lenne elég akkor hatalmas szerepet játszik a fertőzés megállításában. A nőt semmi sem tudja visszatartani így dacol a katonai erőkkel és ebből a bátorságból és erőből merít Deacon aki sikerrel folytatja útját, hogy elkészülhessen az ellenszer.

Tűzben edzett szépség

Guerrilla Games a Horizon: Zero Dawnnal lépet egy szintet a játékosok és a videojátékipar szemében is. Ehhez nem csak egy remek környezet és történet kellet, hanem egy igazán emlékezetes főszereplő is, Aloy. Akit már kislány korától irányíthatunk és egy igazán veszélyes jövőben kell helyet állnunk vele, ahol a mai emberek csak egy letűnt kor és gépi állatok uralják a vidékeket. Aloy válaszokat keresve indul útjára, hogy honnan is származik ő, miért kezelik kitaszított ként és milyen fenyegetéssel néz szembe minden ember. Egy igazi talpraesett és leleményes nőről van szó, akiről nem fogunk megfeledkezni.

Aranyat érő szövetséges

Ha csak egy Sony belsős stúdiót kellene bárkinek fejből mondania, akkor biztos vagyok, hogy az emberek nagy része rávágná, hogy Naughty Dog és ez nem véletlen. Ők mindig olyan játékokat készítenek amik megosztják az embereket, de hatalmas kultusz övez és ebben a részlegben a Uncharted-ről lesz szó. Ebben a sorozatban, nem csak egy erős női karakter van, ott van Chloe aki makacs és elszánt, a férfiakat megszégyenítő harcos Nadine valamint, Nathan Drake szerelme Elena Fisher, aki már az első percekben bizonyítja rátermettségét, leleményességét és, hogy ellentéte Drakenek ezért is egészítik ki egymást tökéletesen. Nem csak főszereplőnk fejét, hanem a játékosokét is elcsavarja mire a történet végére érünk.

Egy ok a túléléshez

A Naughty Dog előbb lett emlegetve és a legmegosztóbb címük nem maradhat le a listáról, igen a The Last of Us. Az első részben Joelt irányítjuk aki elveszti a lányát már a játék első pár percében meglehetősen drámai módon, majd rábízzák Elliet akit az elején nem szívlel mert túlságosan emlékezteti a lányára, de ahogy haladunk úgy támadnak fel benne apai érzelmei és a játékos is úgy kezd el kettőjükhöz ragaszkodni. Ellie már az első részben is talpraesett és ebben a kegyetlen világban nő fel ahol egy gomba faj megfertőzi az embereket, és nem csak ők jelentik a fenyegetést hanem maguk az emberek is. Ráadásul a The Last of Us Part II már Elliet irányíthatjuk aki már felnőtt és így szembesülünk, hogy sokkal kegyetlenebb a világ mint amire számítottunk.

Aktuális fórumtémák

Eseménynaptár

Translate »