Oldal kiválasztása

Nioh 2: The Complete Edition – PC port

Nioh 2: The Complete Edition – PC port
3 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Egy ideje már tudni lehetett, hogy a PC-s játékosok is kezükbe vehetik a Nioh második részét, és most el is érkezett ez a pillanat. A konzol változathoz képest jelentős javításokat találhatunk a portban, de azért hagy némi kivetni valót is. A release előtt érkezett egy pici patch, de a jelentősebb problémákat egyelőre még nem orvosolta. A Steam felhasználói visszajelzések jelentős része jogosan van kiakadva néhány hiányosság miatt, amiket rövidesen meg is említek. 

A PC port egyik legnagyobb jellemzője, hogy a játék már 4K Ultra-HD-ban játszható 30,60 vagy 120 FPS lockkal. Jelenleg az FPS lock borderless esetén 120-as beállításnál is megáll 60-on, full screen módban viszont jól funkcionál. Szerencsére a képkockaszámot nagyon stabilan meg is tudja tartani. Néhány abszolút kaotikus esetben esett pár képkockányit, de ha nem látom a számlálót észre sem lehetett volna venni. Ami viszont ennél sokkal inkább szembetűnő, az a 30 FPS lock minden egyes átvezetőre. Nagyon furcsa érzés nézni, ahogy például 60 FPS mellett kaszaboljuk a monitort ellepő démon sereget, majd jön egy átvezető, és feleannyi FPS-el megy tovább egy párbeszéd egy tábortűz mellett. Mivel in-engine jelenetekről van szó, hiszen a saját custom felszerelésű és kinézetű karakterem látom, ezért nem igazán értem a váltást. 

A másik nagy selling point a Steam oldalon a „Full Mouse & Keyboard customisation”, ami ugyan megtalálható, de itt is vannak hiányosságok. Első részben, hogy ugyan ezzel van hirdetve, a játékon belül konzolos billentyű jeleket látunk folyamatosan. Még automatikusan azt se ismeri fel a játék, hogy PS vagy XBOX billentyű kiosztást mutasson felénk. Ez ugyan egy patch keretében könnyedén orvosolható lenne, de valamiért a javítás még mindig nincs jelen. Ezen felül az egér működése nagyon nem megbízható (legalábbis az én játékóráim során). Rengeteg esetben vagy késve vagy egyáltalán meg se mozdult az egér által a kamera vagy menüpont. Az ütések, amik bal és jobb egérgombon találhatóak szintén nem minden alkalommal regisztráltak lenyomásra. Legrosszabb példa erre az volt, mikor egy helyben állva folyamatos ritmussal kattintva ~5-ből 1 alkalommal ütött a karakterem. Viszont a testreszabhatóság ténylegesen jelen van a játékban, de a konzolos jelölések és a bizonytalan menü navigáció miatt még így is meg kell bírkózni az UI-val, ha egyedivé akarjuk tenni az irányítást. Ha ez még mindig nem lenne elég, hogy „emlékeztessen” hogy PC-n játszik az ember, szinte mindig beragad az egérmutató a monitor közepére (ami nem értem miért látható egyáltalán).

Az említett problémákon túl azért essen szó a jó dolgokról is. Ahogy az a nevéből sejthető, ez a kiadás tartalmazza az összes kiadott DLC-t: The Tengu’s Disciple; Darkness in the Capital; The First Samurai. A Steames változat release bónuszaként az első 3 hétben (02.05-02.26) két armor settet kapunk ajándékba: Ornate Gold Armour; Sohaya Deserter Garb. Ezen felül kapunk egy poénosabb ajándékot is, egy klasszikus Valve logóval ellátott sapkát. A bónuszok mindegyike a játékon belül egy Shrine használatakor a Boons fülön bezsebelhető. 

Translate »