Oldal kiválasztása

Nintendo Labo – A kartondoboz móka

Nintendo Labo – A kartondoboz móka
6 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A Nintendo eddig is szembement a konzolos trendekkel, de amikor bemutatták a Labot, akkor szinte biztos, hogy mindenki felkapta a fejét, és csak ennyit kérdeztek: „ezt komolyan gondolják?” Ha a rövid választ akarjuk akkor az egy határozott igen. De bizony a Labo sokkal több mint szimpla kartondobozos őrültség. És hogy ezt bebizonyítsák, még a megjelenés előtt rengeteg videóval prezentálják, hogy egy kis kreativitás mikre is képes. Nagy örömünkre ezeket a videókat most már magyar szinkronnal is nézhetjük.

A robot csomag

Mindig is ki akartad próbálni, hogy milyen egy robotot irányítani? Akkor ez a csomag a neked való. Szabadon pusztíthatunk egy városban, amit űrlények támadtak meg, és a célunk, hogy minél több pontot gyűjtsünk, de ez hosszú távon unalmassá válhat, ezért kapunk kihívásokat, ahol már sok rész az ügyességünkre lesz bízva. Ezt a csomagot főként a gyerekek fogják imádni.

A vegyes csomag

Mint a neve is mutatja, itt már több dolgot kapunk: horgászhatunk, lehetünk a következő Talmácsi Gábor a motoros kiegészítőben, de akár felfedezhetjük a bennünk élő zeneszerzőt, a zongora segítségével. De egy újragondolt tamagocsit is kapunk, és a házban élő furcsa lényről kell gondoskodnunk. Ez a csomag már nem csak a gyerekeknek szól, hanem szinte bárki megtalálhatja benne azt a kiegészítőt, ami hosszú időre lekötheti.

Az összegzés

Egyelőre csak a fentebbi két csomag érkezik, így kaptunk egy összegző videót is, amiben kitérnek még egy érdekességre, ami a következő labo-cikk témája lesz: a Garázs! De mit is takar ez a lehetőség? Tanulhatunk egy kis programozást, igaz, nem kell hatalmas mélységekre gondolni, de fiatalabbaknak vagy olyanoknak, akik kíváncsiak az ilyen dolgokra, hosszú-hosszú órákra tartalmas elfoglaltságot jelenthet. Kicsit jobban majd a következő cikkben megyünk bele a témába.

Tudom, sokan kételkednek még mindig a Nintendo Laboban, és a létjogosultságában. De a fentebbi videók bemutatják, hogy sokkal több benne a potenciál, mint elsőre tűnik, ráadásul ha hozzávesszük, hogy mi magunk is alkothatunk játékokat benne, a határ szinte a csillagos ég lesz. Valamint remélem, hogy más cégek is meglátják benne a lehetőséget, és kapunk esetleg komolyabb kiegészítőket. Már nem is kell sokat várnunk, hogy a boltok polcaira kerüljenek a kartondobozok. A Nintendo Labo április 27-én érkezik, két csomagban: A robot és vegyes, valamint egy díszítő kiegészítő is érkezik, de miután kartondobozokról beszélünk, saját fantáziánkat is valóra válthatjuk, és egyedire szabhatjuk.

Translate »