Oldal kiválasztása

Moving Out 2 – Játékteszt

Moving Out 2 – Játékteszt90% XP90% XP

A Moving Out 2-nek sikerült az, ami minden folytatástól elvárható lenne: felismerni azt, amitől az első rész sikeres volt, és még tovább bővíteni. A 2020-as couch co-op multi után a folytatás ráadásul online multiplayer módban is játszható. Az alap koncepció a fizikán alapuló kooperatív költöztetés, amelyet a második rész sztorija még csavarosabbá tesz. Célunk, hogy 1-4 játékos segítségével adott idő alatt kipakoljuk a házakból a kért tárgyakat. Az óvatosság opcionális!

Minden játékos egy Furniture Arrangement & Relocation Technician (rövidítve F.A.R.T.), aki egy feltörekvő költöztető cég, a Smooth Moves tagja. A helyszín az első részből ismert Packmore, de a sztorinak köszönhetően más világokba is ellátogatunk. Ezek rengeteg különböző témát és mechanikát adnak az egyes helyszíneknek. A játék kezdetén az első dolgunk, hogy megcsináljuk a F.A.R.T. képesítésünk, amely egyben a játék tutorialjaként is szolgál.

A költöztetés minden pályán időre történik, és a szükséges időkeret játékosszám függvényében változik. Ha még így is azt érezzük, hogy gyakran nem férünk bele az előírt időkeretbe, akkor egy úgynevezett assist mode is bekapcsolható, ami testreszabható mértékben segít a játékmechanikákban. Ez szerintem főként a solo játékosok számára lesz nagy segítség. Kikapcsolhatjuk például a nagyobb tárgyak okozta nehezítést (egyedül nehéz vinni őket), növelhetjük az időkeretet vagy akár átléphetünk pályákon, amelyekkel nem boldogulunk. A segítség használata nem befolyásolja az achievementek megszerzését sem.

Az igazi költöztetés multiplayerben található. Ha nem használunk segítséget, akkor a nehezebb tárgyakat közös koordinációval kell mozgatnunk. Több pályán a mozgatáson kívül ajtókat és akár egész szobákat is mozgatnunk kell egy harmadik karakterrel, hogy utat adhassunk a két cipekedő karakter számára. Elsőre nem tűnik nehéz feladatnak, de nagyon gyorsan érdekes helyzeteket tud generálni például egy szűk folyosón felakadó, fizikával megtámogatott franciaágy. A játékban található egy „slap” gomb is, amellyel például kapcsolókat működtethetünk vagy akár okozhatunk totális káoszt, ha folyamatosan paskoljuk cipekedő társainkat.

Értékelés

90%

Összefoglaló Nagy fejlődés az előző részhez képest. Remek multiplayer móka, amelybe bárki könnyedén be tud csatlakozni. A pályák végigjátszásán kívül további opcionális feladatok és gyűjthető tárgyak is találhatók, amelyek további játékórákat adnak. A sztori jó alapot ad a teljesen különböző pálya témákhoz, amitől nem lesz egyhangú a játékmenet.

90%

Aktuális fórumtémák

Eseménynaptár

Translate »