Oldal kiválasztása

MLB The Show 21 – Játékteszt

MLB The Show 21 – Játékteszt
3 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A Baseball sajnos alapvetően nem az Európában élő emberek sportja, azonban Amerikában minden más sporteseményen túl nyúlik. Személy szerint már rég óta terveztem, hogy teszek egy próbát az MLB (Mayor League Baseball) aktuális epizódjával, mivel a sportjátékok nagy rajongója vagyok, és most megadatott a lehetőség, hogy elvigyem egy körre az MLB The Show 21-et, ráadásul immáron next-gen konzolon.

Hatalmas mellénnyel vetettem bele magam, hogy aztán ugyanilyen lendülettel törjön le a szarvam, mivel egy kívülállónak elsőre ilyesztően bonyolultnak fog tűnni a játék. Azonban hála az internet bugyrainak, illetve Rick tavalyi cikkjének, amit itt találhattok, kicsit jobban megértettem, hogy mi, hogyan és miért történik a pályán. Miután meglett a szükséges háttér tudásom visszatértem a konzol elé, és ugyanazt tapasztaltam, mint az első nekifutásra. Annak a játékosnak, aki korábban nem játszott az MLB sorozat egyik darabjával sem, valóságos kínszenvedés lesz az első időszak, és egyáltalán nem azért, mert a játék rossz. FIFA, PES és NBA játékokon nevelkedve, bátran merem azt mondani, hogy az MLB egy sokkal komplexebb játék, mint a fentebb említett hármas, így rengeteg gyakorlást, háttérismeretet és kitartást igényel az újonnan belépőktől.

Az MLB The Show 21 nem csak irányítást tekintve lett egy nagyon tartalmas darab, de az amerikai baseball liga összes licencelt csapatát és stadionját megtaláljuk benne, sőt, lehetőségünk van új gárdákat és arénákat is összerakni kedvünk szerint. A játékban helyet kapott egy mikrotranzakciós rendszer, melynek segítségével különféle csomagokat vásárolhatunk, akár valós pénzért is, melyből játékosokat nyitva eszkábálhatjuk össze a saját szájízünknek megfelelő csapatot (több helyen láttunk már ilyet korábban), azonban itt mégis hatalmas felháborodást keltett a funkció a játékosok körében, mivel több tehetősebb gamer több százezer forintokat beleforgatva, már össze is rakta a lehető legerősebb gárdát, ami valahol nyilván nem túl fair, azokkal szemben, akik nem szeretnének játékbeli tartalmakra költeni pluszba, egy amúgy is AAA árkategóriájú játéknál.

Bevallom, látványra a játék nem fejlődött túl sokat az elmúlt évhez képest, hiszen eddig is gyönyörű volt. Az irányítás pedig nem használ ki semmit a DualSense adta lehetőségekből, de ez nagy valószínűséggel annak tudható be, hogy a játék még előző generáción is tiszteletét tette.

Az MLB The Show 21 egy igazi gyöngyszem, ami az öregkontinensen nem annyira fogja megmozgatni a játékosközösséget, azonban Amerikában biztosan a TOP listán élére fog ugrani a következő hetekben, hiszen ez a játék nagyrészt nekik szól.

Translate »