Oldal kiválasztása

Megérkezett a teljesen magyar nyelvű Netflix!

Megérkezett a teljesen magyar nyelvű Netflix!
5 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Az talán nem újdonság senkinek, hogy a Netflix Magyarországon már egy jó ideje elérhető, és talán az is örömteli információ sokaknak, hogy már jó ideje forintban lehet fizetni az előfizetésért (ellentétben például a Spotify szolgáltatásával). Ha valaki figyelemmel kíséri a kínálatot, azt is tudhatja, hogy az utóbbi idők premierjei és licencei globálisak, így szinte minden tartalom rögtön elérhetővé válik hazánkban is, nincs késleltetés más országokhoz képest. Ráadásul rengeteg lemaradást pótolt a Netflix időközben azzal, hogy folyamatosan elérhetővé tett izgalmas sorozatokat úgy, hogy a korábbi évadok mind egyszerre felkerültek, és az újabb részek is folyamatosan megjelennek a kínálatban.

Ezek általában vagy magyar felirattal, vagy nagyobb címek esetén magyar szinkronnal is elérhetők, úgyhogy manapság már azok sem panaszkodhatnak, akiket eddig elriasztott az, hogy csak idegen nyelven lehet megnézni a tartalmakat. A trend olyan mértékben folytatódott, hogy számos hollywoodi szintű produkció finanszírozásába és terjesztésébe is beszállt a Netflix, például így vált a mozipremierrel egy időben streamelve is elérhetővé itthon a Sandra Bullock főszereplésével készült Bird Box (Madarak a dobozban), vagy éppen az Adam Sandler nevével fémjelzett Murder Mystery (Gyagyás gyilkosság). Oké, néha a saját gyártású produkcióknál vannak bizonyos minőségbeli problémák, de ezeken a példákon (főleg a kiváló magyar szinkronmunka okán is) jól látszik, hogy a mozi és a streamelés közötti határ kezd elmosódni.

Ez bővült most ki a teljesen magyar nyelvű felülettel, amelyre könnyedén átválthatunk az alkalmazás beállításaiban.

És hogy mi az, amit most a leginkább várunk az elkövetkezendő időszak kínálatából? Martin Scorsese rendezésében érkezik még idén a The Irishman, Robert de Niro, Al Pacino és Joe Pesci hármasával. Természetesen a megjelenéskor ez is rögtön elérhetővé válik minden előfizetőnek…

Translate »