Oldal kiválasztása

Megaquarium – Játékteszt

Megaquarium – Játékteszt85% XP85% XP
5 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Az évek során, rengeteg tycoon játékkal találkozhattunk már, a RollerCoaster Tycoon vagy a Hospital Tycoon, senkinek nem ismeretlen, még akkor sem ha, sosem játszottunk vele. Persze nem csak vidámparkot, vagy kórházat irányíthatunk. Vannak játékok, ahol bevásárlóközpontot vagy éppen játékfejlesztő céget kell vezetnünk. 

Nos a Megaquarium, ahogy a neve is sugallja lényegében ugyanez a típus, ahol egy akváriumot kell felépítenünk és managelnünk.

Aki ismeri az egyik ilyen címet, ismeri az összeset.

És ez igaz erre a játékra is. Mindegyik valamitől különleges, ez a cím, a kialakításától és a feladataitól az. Általában annyi szokott lenni 1-1 szint feladata, hogy érjünk el bizonyos profitot vagy látogató számot. De a Megaquariumnál mindemellett, vannak olyan célok is, hogy bizonyos típusú halakkal töltsük fel az akváriumokat, melyek csak megfelelő feltételek mellett és bizonyos halfajokkal élnek meg. Ezekért kutatási pontokat kapunk, melyekkel további fajokat és díszleteket fedezhetünk fel.

Ami szerintem kiemelkedővé teszi a játékot, az az, hogy rengeteg fajta tengeri élőlénnyel találkozhatunk. A többi ehhez hasonló játékban nincs lehetőségünk ekkora variációra. Még egy kis infót is kaphatunk az adott élőlényekről, ami mivel nem értek hozzá könnyedén lehet, hogy csak a játékon belüli elhelyezésüket segíti elő. Ám semmi nem indokolja, hogy ne valós infókon alapuljon.

Ha bárki ért hozzá és próbálta már a játékot, akkor bátran írja le nekünk, hogy csak fikció vagy valós információk. Mindenesetre a játék maga nagyon sok lehetőséget nyújt és ettől különleges.

A kinézete ahogy az ilyen játékoknál megszokhattuk kicsit cartoonos, de nem veszi viccesre a figurát. Pont olyan amilyennek lennie kell. Mindez nagyon szépen van kidolgozva és az adott akváriumok berendezése és élővilága kimondottan szemet gyönyörködtető, főleg amiatt, hogy mi magunk rendezzük be, és tervezzük meg őket.

Összességében egy nagyszerű játék, ami nagyon szépen néz ki. Ha szeretjük a Tycoon játékokat ezt is imádni fogjuk.

Értékelés

85%

Összefoglaló Nem nagyon tér el a "testvéreitől", ám még is valahogy egy picivel jobb játék. Akik szeretik ezt a típust biztos, hogy imádni fogják, haladós, folyton megújuló és élvezetes.

85%
Translate »