Oldal kiválasztása

Len’s Island – Korai Hozzáférés betekintő

Len’s Island – Korai Hozzáférés betekintő

A Len’s Island egy ARPG-re emlékeztető nézetet használó survival/crafting játék, ami egyszerre egy chill farmépítős-termesztős játék és egy procedurálisan generált kalandjáték dungeon runokkal és skill alapú csatákkal. Érdekes ötvözete ez különféle játékmechanikáknak, de itt mégis elmondható, hogy az egész csak szimplán összeáll egy kellemes egésszé. Jelenlegi állapotában már majdnem a roadmap vége felé járnak, így egész átfogó képünk van már a teljes változatról.

A farm építés az megnyugtató, és kifejezetten jól működő mechanika a játékban. Viszonylag kevés tervezéssel nagyon jól kinéző, látványos építményeket hozhatunk létre. Elég sok építési elem áll rendelkezésre a kreativitásunkat kiélni és létrehozni álmaink farmját. Ezen a farmon termeszthetünk különféle növényeket, craftolhatunk tárgyakat és még különféle állatokat is megszelídíthetünk, amelyeket a farmra csalogathatunk. Némi védelemmel is el kell látnunk a farmunkat, amelyre szintén lehetőségünkre állnak technológiai fejlettségünktől függően eszközök.

A nyugodt farmolást megszakítja az open-world felfedezés, amelyeket procedurálisan generál a játék. Ezekben különféle barlangokat is találunk, ahol a csaták mellett különféle speciális nyersanyagokat is szerezhetünk, amelyeket vagy tárgyaink fejlesztéséhez, építéshez vagy szimplán kereskedéshez használhatunk fel. A csata meglepően jól kezelhető, nincs meg benne az a csiszolatlanság, mint sok másik hasonló játék esetében. Ha nem érezzük úgy, hogy elég erősek lennénk, semmi gond, mert egy elég szerteágazó skill fa segít újabb és újabb képességeket szerezni a következő próbálkozásra.

A játékon érezhető, hogy szeretettel készült. A roadmap alapján már számos kért dolgot sikerült beletenniük a játékba, mint például a horgászat vagy egy quest rendszer, ami segít egy kicsit elnavigálni bennünket ebben a hatalmas nyílt világban. A teljes kiadás mellé egy kooperatív játékmód is bekerül a játékba, így akár barátokkal együtt építhetjük fel a kis városunkat és védhetjük meg az ellenséges támadásoktól. A teljes kiadás idén ősszel várható, ami után még további fejlesztések vannak kitűzve.

Translate »