Oldal kiválasztása

Kipróbáltuk: Fall Guys: Ultimate Knockout

Kipróbáltuk: Fall Guys: Ultimate Knockout
4 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Kicsit izgatott vagyok, ugyanis emlékezetem szerint most először írok olyan játékról cikket a magazin szerkesztőségében töltött éveim alatt, ami nem megjelenés előtt álló cím, nem történet orientált, nem emelkedik ki grafikailag vagy fizikáját tekintve, sőt, már a megjelenés hónapjában ingyenesen elérhetővé vált a PS Plus előfizetők számára. Én ebből az őrületből olyan szinten kimaradtam, hogy egyik délután barátnőm kérdezte meg, hogy mi az a Fall Guys, mert most mindenki ezzel játszik. Kis utánajárást követően, úgy döntöttünk teszünk vele egy próbát. 

Kezdjük is az elején, a játékot az a Mediatonic fejlesztette, akiknek korábban olyan játékokat köszönhettünk, mint a Hatoful Boyfriend, a Gears POP vagy a Fable kártyajáték. Melléjük pedig a jó értelemben teljesen elborult és beteg Devolver Digital társult, mint kiadó. A végeredmény ebből az egyvelegből pedig egyszerűen zseniális lett.

A Fall Guys egy olyan cím, amiben érdemben nehéz bármit írni, mivel ebben a formában még nem sok játék jelent meg, a játék ötvözi a Battle Royale-t és a versenyjátékokat, ezzel egy olyan fúziót létrehozva, amit korábban, hosszú videojátékos pályafutásom alatt, még nem nagyon láttam, így előre szeretném leszögezni, hogy ez nem egy teszt, sokkal inkább személyes tapasztalatok, sokkal kötetlenebb „papírra vetése”. 

A fenti videók jól bemutatják, hogy mi is a játék koncepciója, ennek ellenére saját szavaimmal megpróbálom összefoglalni az élményt. Alapvetően nagyon egyszerű mechanikára épül az egész. Adott 60 darab játékos, (akik személyre szabható, bab szerű figuraként vannak ábrázolva), ők egyéni vagy csapat feladatokban vesznek részt, míg a végén csak egy maradhat. Aki nem játszott vele abban esetlegesen felmerülhet a kérdés, hogy ez miért is jó? Nos, erre egy nagyon egyszerű válaszom van. Nem tudom, de működik. Elképesztően vicces, mikor barátokkal mentek pár mérkőzést, de arra vigyázzatok, hogy tuti sértődés lesz a vége, mivel nem kis mértékben lehet kiszúrni a többiekkel, ha valaki elég ügyes (és elvetemült).

A Fall Guys alapvetően egy partijáték, így ismerősökkel, barátokkal, családdal nyújtja a legnagyobb szórakozást egyértelműen, de ha egyedül játszik is az ember, akkor is képes szórakoztatni, sőt bizonyos helyzetekben az adrenalinszintünket is meg tudja emelni. Ezen tényezők miatt ott sem hasal el, ahol sok a zsánerhez tartozó játék igen.

Amennyiben a játék felkeltette az érdeklődéseteket, és meg nem indultatok harcba a koronáért, akkor itt az idő, hogy ti is tegyetek egy próbát, mivel garantáltan nem fogtok csalódni. A Fall Guys 20 euróba kerül jelenleg a Steamen, míg a PS Storeban 6000 Ft-ot kóstál, azonban a hónapban még bárki ingyenesen beszerezheti, aki rendelkezik aktív PS Plus előfizetéssel.

Translate »