Oldal kiválasztása

Kiderültek a 2020-as Ország Játéka szavazás nyertesei

Kiderültek a 2020-as Ország Játéka szavazás nyertesei
3 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Ahogy azt az eredeti felhívásunkban is olvashattátok, idén is szavazni lehetett az Ország Játékára, és bár a Játszónap a járványhelyzetre tekintettel elmaradt, a vélemények alapján továbbra is segítséget kaphattunk ahhoz, milyen játékot érdemes a karácsonyfa alá tenni 2020-ban.

Íme, az egyes kategóriák nyertesei:

 1. Bébijáték kategória
  A gyerekek fejlesztésében fontos szerepet játszó játékok közül a szakmai zsűri a LEGO DUPLO: Toronydaru és építkezés szettjét választotta, amely a klasszikus építőjáték fiatalabb korosztálynak szánt darabja, míg a közönség kedvence a Fisher Price Linkimals Lomha lajhárja lett.

 2. Családi társasjáték kategória
  Az töretlen sikerű társasjátékok az egész család számára kellemes szórakozást nyújthatnak, kiváltképp ünnepek idejét. A zsűri a Fabulantica című mesés királyság tábláját ítélte a legjobbnak, amiben össze kell gyűjteni a szétszóródott, toronyban rejtőző hősöket. A közönség a klasszikus és a felújított filmekből ismerős Jumanji társasjátékot választotta.

 3. Egyéb fiú kategória
  A zsűrinél a Pioneer Car: a terep bajnoka volt a befutó, míg a közönség a kisfiúk méltán kedvenc meséje, a Mancs őrjárat végső rendőrségi cirkálóját választotta.

 4. Egyéb lány kategória
  A lányos játékok kategóriájában a zsűri és a közönség véleménye megegyezett; mindkét elismerést a LEGO Friends: Barátság busz játéka kapta. A komplett lakóbusz rengeteg LEGO-kaland színhelyéül szolgálhat.

 5. Építőjátékok kategória
  A zsűri az űrkutatás terepét választó Playmobil: Mars rakétakilövő állomást választotta, amelyhez a rakétán kívül annak fenntartásához szükséges személyzet-figurák is járnak. Ezzel szemben a közönség egy mostanában rendkívül népszerű STEM játékot választott, a Geomag: Green Line Panels 52 darabos szettjét

 6. Készségfejlesztő kategória
  Ha már STEM játékok, akkor a zsűri egyenesen a jövő mérnökeinek ajánlja a Boffin II-159 3D tudományos elektromos készletet. A közönség ez alkalommal egészen más irányt választott: őket a My Fairy Light Garden zenélő és világító tündérotthon kápráztatta el.

 7. Társasjáték kicsiknek
  A bébijátékok és a komplex társasok között félúton vannak a fiatalabb gyerek számára kifejlesztett társasjátékok. Ezek közül a zsűri a Max, a macska című kis táblás, ám annál izgalmasabb lépegetős játékot választotta, míg a közönség a Hová bújtál, katica? című társasjátékot választotta a legjobbnak.

Ahogy az várható volt, a közönség és a zsűri kiszemeltje egy kivételével sehol sem egyezett meg, ám jövőre még izgalmasabbá válhat a szavazás, ugyanis Pierrot nyilatkozata szerint bővülhet a kategóriák köre, mégpedig a gamerjátékokkal (bármit is jelentsen ez, hiszen részletesebb magyarázatot nem kaptunk) és a partijátékokkal.

Translate »