Oldal kiválasztása

Katicabogár és Feketemacska kalandjai: A mozifilm – Kritika

Katicabogár és Feketemacska kalandjai: A mozifilm – Kritika70% XP70% XP

Katicabogár és Feketemacska mostanság igen népszerű karakterekké váltak. Nem csak sorozat formájában ágyazták be magukat a köztudatba, de a boltok polcain is megtalálhatóak, uzsonnás dobozok, akciófigurák valamint egyéb játékok formájában. Amit még nem élt meg a két főszereplő az az egész estés film volt, egészen eddig.

Bevallom, nagy valószínűséggel koromból adódóan, de számomra Katicabogárék kalandjait a kedves, bájos történet ellenére sokszor érzem kissé bugyutának, így ami egy 8-10 éves gyermek számára a világ egyik legmenőbb dolgát jelenti, és képes akár órákra a képernyők elé szegezni, addig számomra a nagyjából fél órás történetek unalomba fulladnak, nagy valószínűséggel, mert ezt a tematikát amire felépül már kismilliószor láttuk korábban, jobb vagy éppenséggel rosszabb kivitelezésben.Nos, ilyen háttértudással ültem be a vetítésre. Nem voltak túl magasan az elvárasaim, azonban ezt a mércét maximálisan megtudta ugrani a film.

A sztori igazából egy eredettörténet, megnézhetjük, hogy Katicabogár és Feketemacska és a nemezis Halálfej, hogyan váltak azzá akik. Ami kifejezetten tetszett, hogy a gonosz kapott egy olyan motivációt, ami miatt azt tudom mondani értelmet nyert az, hogy ő miért is csinálja azt amit csinál évadokon keresztül. Sajnos a sorozatban tudomásom szerint ezek a motivációk nem derülnek ki, de ebben a durván 2 órában ezt teljesen jól kibontották a készítők.

Spoilerezni nem feltétlen szeretnék, bár sok meglepetést nem tartogat a film a rajongók számára, azonban kicsit azt éreztem, hogy annak ellenére, hogy egy eredettörténetről beszélünk, ezzel együtt főleg a vége miatt egyfajta soft rebootot is kapunk a Katicabogár és Feketemacska kalandjai: A film kapcsán.

Az animációra nem lehet panaszunk, nagyjából ugyanazt a szintet kapjuk meg mint amit a sorozatból megismerhetünk. Ami számomra különösen üdítő volt, hogy a szinkronhangok zöme átlett emelve a sorozatból, talán egy kivételével, azonban az sem volt zavaró olyan szinten, hogy másnap a TV előtt ülve tudatosult bennem, hogy itt nagyon is eltér a szinkron a karakternél.

Értékelés

70%

Összefoglaló A Katicabogár és Feketemacska kalandjai: A mozifilm kétség kívül nem lesz az idei év legjobb filmje, sőt azt is megmerem kockáztatni, hogy az animációs film kategóriában sem fogja tudni bezsebelni ezt az elismerést, azonban rajongóknak és kisgyerekeseknek mindenképp ajánlott megnézni még a nyár utolsó hónapjában, mert megbánni biztosan nem fogják.

70%
Translate »