Oldal kiválasztása

Oittm digitális bőröndmérleg utazáshoz – Hardverteszt

Oittm digitális bőröndmérleg utazáshoz – Hardverteszt
4 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Bár semmi köze már a hagyományos mérlegek működési elvéhez, napjainkban igencsak praktikus és hasznos lehet egy apró kütyü, amellyel lemérhetjük az utazáskor feladott poggyászunk súlyát.

Ha valaki már utazott repülővel, nagyon jól tudja, hogy repülőtársaságonként változó, mekkora és milyen súlyú poggyászt lehet díjmentesen feladni. Sokszor még nem is az odafelé úton ütközünk problémába, hanem olyankor, amikor hazafelé tartunk, és megpakoljuk a bőröndöt mindenféle szerzeményekkel, ajándékokkal. Ilyenkor hamar kiderül, hogy súlyos ezreket kell még költenünk a poggyász feladására akkor, ha nem figyeltünk a megvásárolt könyvek, technikai kütyük és egyéb, nehezebb tárgyak gondos elhelyezésére. Főleg akkor, ha mindez már csak a reptéren derül ki, a becsekkoláskor.

Bár a legtöbb repülőtéren van mérleg, ahol lemérhető a poggyászunk, ilyenkor már elég macerás, stresszes és időigényes átpakolni minden cuccunkat, éppen ezért jól jöhet, ha van nálunk egy aprócska, de annál okosabb digitális mérleg. Ezeket a táska, bőrönd, vagy bármilyen más poggyászunk fülébe lehet akasztani, majd azt megemelve máris látjuk, hogy túlléptük-e a megengedett határértéket. Így még az utunk közben, akár napokkal a reptéri becsekkolást megelőzően kiderülhet, ha túl sok súlyt cipelnénk fel magunkkal a repülőre, és átrendezhetjük a bőröndöket, vagy az esetek legtöbbjében sokkal kedvezőbb áron bővíthetjük a visszaútra szóló jegyünket egy magasabb kategóriásra, amelyhez magasabb súlyhatár is párosul.

Mi most a LOOPO UK által forgalmazott Oittm digitális bőröndmérlegét teszteltük, amely legfeljebb 50 kg súlyig biztosítja a mérést. A kínai gyártó dizájnos terméke pont ideális alakkal rendelkezik ahhoz, hogy kényelmesen elférjen bármilyen csomagban, a saját súlya meglepően kicsi, a műanyag burkolata pedig könnyedén a kézbe simul, használaton kívül pedig praktikus módon rögzíti a méréshez használt szíjat. Az LCD kijelzőjének ragyogó a háttérvilágítása, így jól kivehetők a számok, a működése pedig faék egyszerűségű: egy gombbal be lehet kapcsolni, és ugyanezzel a gombbal lehet váltani a két támogatott mértékegység közül. A kikapcsoláshoz nem kell megnyomni semmit, az automatikusan megtörténik. A mérleg képes jelezni, ha merül az elem, vagy ha túl nagy súlyt akasztottak rá. 2 gombelemmel működik, és ezeket már a termék megvásárlásakor meg is kapjuk (csak el kell távolítanunk a műanyag elválasztót, amely garantálja, hogy csak az első használatkor lesz beüzemelve az elem).

Mit kell még tudni róla? Elég pontosan méri az értékeket, ráadásul stabilan ugyanazt mutatja többszöri próbálkozásra is, és cirka 3500 forintos árával könnyedén felveszi a versenyt a többi hasonló termékkel. Cserébe viszont a külső kialakítása sokkal kézreállóbb és praktikusabb, mint az általunk eddig látott termékeknél, úgyhogy egyértelműen jobb választásnak tűnik, mint az itthon kapható Sencor-produktumok.

Értékelés: 8/10

Hozzászólások

Translate »