Oldal kiválasztása

Pokémon Sun & Moon demó – Próbakör

Pokémon Sun & Moon demó – Próbakör
7 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A Pokémon Sun & Moon megjelenése előtt még érkezett egy demó, amelybe azonnal fejest is ugrottunk.

Ahogy a Pokémon Omega Ruby és Alpha Sapphire esetében is volt, a Sun & Moon is kapott egy speciális demót, hogy ismerkedhessünk az új régióval, Alolával. Egy előzetesünk már volt, amelyben megpróbáltunk minden főbb pontot leírni, hogy mi vár ránk, ha esetleg lemaradtál róla, akkor IDE kattintva elolvashatod. De most nézzük, hogy a demóban mi várt ránk.

Egy kis történetet is kapunk, Sun a karakterünk neve, aki Kantó régióból költözött Alolába az anyjával együtt. A postaládát megnézve talál benne egy levelet, amelyben sok szerencsét kívánnak neki, és a levél mellé Greninját kapja (róla egy kicsit később). Megismerkedünk Hauval, aki körbe is vezet minket, és persze a Team Skull is bemutatkozik, hogy prezentálhassák a Pokémon-harcot, és végül Kukui professzorba is belebotlunk, aki meginvitál minket egy szigetpróbára. Sarkítottan, de ezek a főbb eseményeink.

Greninjára visszatérnék, mert aki követik a Pokémon animét, tudják, hogy Ash egyik társáról van itt szó, akit az XY és Z sorozatban kap el már az elején, és erről a játék is megemlékezik. Greninja adatlapján olvashatjuk, hogy Kalos régióból származik, ötös szinten kapták el 2013.10.17-én (ez a dátum, amikor elindult az XY és Z). Még sok mindent lehetne mesélni Greninjáról, de inkább az egyik legfontosabb képességét mutatnám be, Battle Bond: ha egy több pokémonos trainer ellen harcolunk, és az egyik pokémonját Greninja győzi le, akkor aktiválódik, és átváltozik Ash-Greninjává, így a Water Shuriken támadása jóval erősebb lesz.

De folytassuk tovább utunkat, a városból a vadonba, ahol ismét megtanulhatjuk (már századszorra), hogyan kell elfogni pokémont. Sok új pokémonnal nem fogunk megismerkedni a harcok során, főként Yungoos, Pikipek, Rockruff és Pikachu, akikkel összefutunk a magas fűben. De aztán elérkezünk a szigetpróbához, ahol Kukui azt a feladatot adja, hogy fotózzunk le négy darab Jangmo-ot/Hakamo-ot, ha ezzel megvagyunk, akkor találkozunk egy Totem Hakamo-oval, aki be is mutatja, hogy mikre is képesek ezek a különleges pokémonok. (Nem csak nagyobbak társaiknál, de szövetségeseket is tud hívni, így nehezítve a harcot.)

Ha ezekkel is végeztünk, visszatérhetünk a városba, de még kapunk egy lovaglófelszerelést és mellé egy Taurost, akivel tesztelhetjük, milyen is lesz a teljes verzióban hátasokat használni. A segítségükkel eljuthatunk eddig elzárt területekre, az egyiknél kapunk egy pokémon-kihívást: el kell kapnunk minél több pokémont, és így kapunk ajándékot, amelyet átimportálhatunk majd a teljes verzióba. Van még lehetőségünk más trainerekkel harcolni, valamint egy különleges Alola-verziós pokémont is lencsevégre kaphatunk, az Alola Dugtriot (ezt a traumát még mindig nem hevertem ki).

Ami nekem kifejezetten tetszik, az a megújult harc közbeni kijelző és menü. Sokkal kényelmesebb használni, jobb az elrendezés. Valamint ami meglepett elsőre, de remek ötlet: ha egy pokémonnal harcoltunk már, és találkozunk egy ugyanolyannal, a támadásainkhoz a játék kiírja, hogy mennyire leszünk hatékonyak ellene. Persze sokan vannak, akik fejből tudják, hogy melyik típus melyik ellen jó, de ez egy remek segítség. 

Maga a játék grafikája is szépült, már ez a kis darabka is remek látvánnyal bír, és a hawaii hangulat is megvan. A pokémonok animációi is sokkal szebbek, változatosabbak. Az elvárt, látványbeli újdonságok reméljük, az egész játékra jellemzők lesznek.

Aki esetleg játszott a demóval ezt biztosan tudja, ha mégsem, akkor jobb tudni, hogy a kapott ajándékok, valamint Greninja is átvihető a teljes verzióba. Ehhez nem kell mást tennünk, mint a PokéCenterben beszélnünk Kukuival, és nála van egy erre szolgáló lehetőség.

Egy remek ízelítőt kaptunk a Pokémon Sun & Moonból. Kipróbálhatjuk a szigetpróbát, a hátashasználatot, mindenből kapunk egy kicsit. Bizakodóan várom a teljes verziót, és szerintem egy fantasztikus Pokémon-játék érkezésére számíthatunk.

Eseménynaptár

Translate »