Oldal kiválasztása

Hidden Through Time 2: Myths & Magic – Játékteszt

Hidden Through Time 2: Myths & Magic – Játékteszt85% XP85% XP

Valószínűleg mindenki emlékszik azokra a könyvekre, ahol a mindenféle dologgal telezsúfolt képen kellett bizonyos dolgokat megtalálni. Ezt a mechanikát használta ki a Hidden Through Time, amely második részében lényeges fejlődésen ment keresztül. A kampány mód négy különböző korszakra van bontva, ami többnyire egy-egy átfogó sztorit jelent a térképek között. A Reality Shift mechanikának köszönhetően nem csak térben, de időben is utazunk az egyes helyszíneken.

A pályák folyamatos mozgásban vannak. Szinte minden, ami kattintható az valamilyen zajt kelt vagy legalább megmozdul. Igazán dinamikus világ az, amiben keresgélnünk kell. Minden pálya elején van egy rövid felvezető, ami bemutatja, amit az aktuális világról tudni kell. Ezt követően megkapjuk a megkeresendő dolgok képét és némi leírást róla, hogy hol és milyen stádiumában a világnak kell keresnünk. Például azon a pályán, ahol négy évszakos változat található, ott néhány megkeresendő dolog csak a helyszín egyetlen változatában lesz jelen.

Ez a réteg változtatás nem csak további komplexitást ad az egyes pályáknak, de némi poénos háttérsztorit is ad a rajta lévő tárgyaknak vagy élőlényeknek. Például egy nyári jelenetben a kertben sütögetnek az emberek, de télre váltva már hóembert építenek. De ezek a rétege nem csupán évszakok lehetnek, hanem akár nappal-éjszaka, napos-esős idő, stb. További nehezítést ad az is, hogy bizonyos tereptárgyak és épületek „kinyithatók”, és a belsejükbe is betekinthetünk. Ezek nem mindig voltak maguktól értetődőek, de néhány ilyen megtalálása után már könnyedén rááll a szemünk.

A játék nem csupán egy kampányból áll. Kapunk egy nagyon jól felszerelt térkép szerkesztőt is, amelynek segítségével bármilyen pályát elkészíthetünk a játékban található elemek felhasználásával. Pillanatok alatt összerakhatunk animált és beöltöztetett karaktereket vagy építhetünk egyedi házakat és kerítéseket. Az eszközök nagyon egyszerűen kezelhetők és csak a fantáziánkra van bízva, hogy mit kezdünk vele. Az elkészült pályákat pedig később online megoszthatjuk, melyek egy kód segítségével bárki számára könnyedén továbbíthatók. Ezekből a készítők is válogatnak párat, amelyet a Steam hírek között osztanak meg.

Értékelés

85%

Összefoglaló Könnyed szórakozás az egész családnak. Aranyos, kézzel rajzolt stílus. Színes, élettel teli világok. A Reality Shift által némi további nehézség. Pálya készítőnek köszönhetően számtalan kampányon kívüli tartalom. Jó poénok a leírásokban.

85%
Translate »