Oldal kiválasztása

Pokémon Sun & Moon – Előzetes

Pokémon Sun & Moon – Előzetes
7 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Nyakunkon van már a Pokémon Sun & Moon megjelenése és arra vállalkozok, hogy összeszedem, mi is vár majd ránk Alolában.

A Sun & Moon-ról minden fontosabb információt összeszedni nem a legkönnyebb, mert elég sok minden derült már a játékról. Ráadásul a Game Freak most bátrabban nyúlt a Pokémonhoz és sok helyen változtatott a már bejáratott formulán. Nincs más hátra, mint előre, ugorjunk is fejest Alola Régió misztikumába!

Alola régió

A Pokémon Sun & Moon, új helyszíne, amit leginkább Hawaiihoz lehet hasonlítani, négy természetes sziget, illetve egy ember alkotta szárazföld összessége, ahol a többi régiótól eltérően az emberek sokkal szorosabb, spirituálisabb kapcsolatban állnak Pokémonjaikkal. A mesterséges területet létrehozó Aether Foundation célja pedig, hogy meggyógyítsák az itteni pokémonokat az egyéb kutatásokról nem is beszélve. Az itt dolgozókkal is jobban megismerkedünk majd: Lusamine az elnök, Faba vezetői beosztásban van és a kutatásokért felelős, Wicke az asszisztens, akit mindenki szeret. 

Ráadásul Alolában felfedezhetőek olyan Pokémonok, akik ismerősek lehetnek más régióból, de valamiért mégis máshogy fejlődtek, kinézetben és típusban is eltérnek a megszokottól. Garantáltan nem fogunk unatkozni.

A játékos és a kezdő pokémonok

A játék elején, frissen költözünk Alolába, Kantóból (Ismerős lehet a meséből, Ash innen indul, illetve játékoknál is ez az első generáció). Az X és Y-ban már elkezdett testreszabást itt tovább viszik, valamint a ruházat is változtatható lesz (több dolog, amire pénzt szórhatunk). 

A kezdő pokémonok a jól bejáratott formulán haladnak:

  • Első lehetőségünk a fű/repülő típusú: Rowlet
  • Másodiknak a tűz típusú: Litten
  • A végére marad a víz típusú: Popplio

Alola régió pokémonjai

Fentebb már emlegettem, hogy Alolában különleges pokémonokkal találkozhatunk. Nem csak az új generációsokra gondolok, hanem az elsőből is találkozunk majd olyanokkal, akik ismerősek, de ebben a régióban valahogy máshogy fejlődtek.

Egyik legjobb példa Rattata és Raticate akik normál típusból, sötétbe mentek át ezzel a bundájuk színe is fekete lett, valamint Raticate kellően elhízott a tápanyag dús ételektől. De aki leginkább felzaklatta a Pokémon rajongókat az Exeggutor, aki egy kicsit megnyúlt és sárkány típust is kapott (Nem Charizard, te még mindig nem vagy az). Kiemelném még Grimert és Mukot akik a méreg típus mellé a sötétet is megkapták, ráadásul Muk elég merész kinézetet kapott.

Térjünk rá a kifejezetten erre a generációra készült pokémonokra, ahol csak egyet szeretnék kiemelni, aki rettentően izgalmasra sikeredett. Type: Null. Ő egy szintetikus Pokémon, ami már a képeken is látszik és itt még annyira nem érdekes, de amikor tovább fejlődik Silvally-vá akkor kezdődik a móka. Tagadhatatlanul Arceus-t (ő a Pokémon Isten) akarták újra alkotni vagy hozzá hasonlóvá tenni SIlvally-t. Van egy képessége az RKS System aminek a segítségével bármilyen típust képes felvenni, ehhez egy kártyát kell aktiválnunk. A pontos működése még homályos, de érdekesnek hangzik.

Megszokhattuk már, hogy ha két külön verziót kapunk, akkor két Legendás Pokémon is a képbe kerül, a Sun verziónál, Solgaleo lesz ez, míg a Moon verziónál, Lunala. Ebben semmi érdekesség, de a demonak hála (sikerült adatokat kinyerni belőle) kiderült, hogy mind a kettőnek lesz elő-evolúciója, amire eddig nem volt példa. 

A többi új pokémont ITT megtaláljátok!

Z-Move

Az X és Y, Omega Ruby és Alpha Sapphireben mutatkozott be a Mega evolúció, ami csak bizonyos pokémonoknál volt elérhető harcok során egyszer. Az adott pokémon egy újabb szintre lép, sokkal erősebb lesz és az értékeire is kihat. Ez a Sun & Moonból bizonyos értelemben eltűnik (Csak a játék befejezte után lesz alkalmunk használni), de a helyére érkezik a Z-move ami egy különleges támadást takar. Lesznek Pokémon specifikus Z-move kövek, de lesznek típusokhoz is így minden pokémonnak lesz valamilyen Z-moveja.

Az Uber Beastek

Ha a két Legendás Pokémon nem lenne elég, bemutatkoztak az Uber Beastek, akikről lényegében semmit sem tudni. Kik ők? Barátok vagy ellenségek? El lehet fogni őket? Eddig hármat mutattak be, de a demós adatokból kiderült, hogy összesen nyolc lesz! További demóból kiderült információt nem szeretnék leírni, mert azzal csak rontanám a meglepetést mások számára.

Team Skull

Persze, a szokásos ellenséges csapat sem maradhat ki a játékból, akik Team Skull névre hallgatnak. A céljaik még ismeretlenek, de három karakter lesz, akikkel jobban megismerkedhetünk:

  • Plumeria: Ő a csapat „nővére” aki összetartja a bagázst, és vigyáz mindenkire. 
  • Guzma: A Team Skull főnöke, aki irgalom nélkül lecsap bárkire. Gyengének tűnik, de veszélyes ellenfél.
  • Gladion: A Team Skull igazi erőembere. Fiatal, de ez ne tévesszen meg, mert a misztikus Type: Null a Pokémonja.

Aether Foundation

Az Aether Foundation az, aki létrehozta Alolán a mesterséges szigetet. Céljuk, hogy a megsérült Pokémonokat meggyógyítsák, illetve több féle kutatás is folyik a szigeten.

 
Az itt dolgozókkal is jobban megismerkedünk majd: Lusamine az elnök, Faba vezetői beosztásban van és a kutatásokért felelős, Wicke az asszisztens, akit mindenki szeret.

A sziget próbák

Még a bevezetőben emlegettem, hogy a Game Freak ennél a generációnál, sokkal bátrabban nyúl bele az alapokba. A klasszikus terem harcok, kikerültek és a sziget próbák vették át a helyüket. 

Ezek a próbák nem csak Pokémon harcokra van limitálva, lehet, olyan, hogy valamilyen tárgyat kell megkeresnünk vagy tesztet kell kitöltenünk ahol a tudásunkra kíváncsiak. Nem a megszokott dolgok várnak majd ránk. Minden próba végén egy Totem Pokémonnal kerülünk szembe, aki nagyobb, mint a többi fajtársa, illetve egy különleges aura veszi körül, valamint képes szövetséges Pokémont megidézni.

Ha teljesítettük a kezdeti kihívásokat, akkor jön, a Nagy Próba ahol le kell győznünk, az úgy nevezett Kahunát (Hasonló az Elit Négyeshez) és ha ez is sikerült, haladhatunk tovább a következő szigetre. 

A pokémon hátasok

Az X és Y-ban már volt lehetőségünk rá, hogy Pokémonokat hátasként használjunk és így jussunk át területeken, a Sun & Moonba pedig ismét előkerül ez a feature, ezt a részt is tovább bővítették. Voltak videók és a demóban is van lehetőségünk egy Tauros hátán kalandozni. A teljes verzióban Charizardon repülhetünk, illetve Sharpedon meglovagolhatjuk a hullámokat. (Ez lehet utalás, hogy a HM-ek kikerülnek a játékból?) Remélem több féle Pokémont is használhatunk majd ilyen célokra.

Nagy vonalakban a Pokémon Sun & Moonban ezek várhatóak. Persze sokkal részletesebben is bele lehetne menni a játékmechanika sűrűjébe, de akkor egyrészt a cikknek sose lenne vége, valamint az újdonság varázsa is elveszne a kedves olvasók elől. Látszik, hogy a Game Freak nem fél az alapokba belenyúlni és kellően megvariálni azt. Én izgatottan várom (szerintem sok millió emberrel együtt) az új Pokémont!

Eseménynaptár

Translate »